На півдні України росіяни активно застосовують іранські дрони-камікадзе

18:44, 22.09.2022
На півдні України росіяни активно застосовують іранські дрони-камікадзе

Рашисти ведуть розвідку на півдні іранськими дронами

Рашисти активізували на півдні України розвідку та повітряні атаки, застосовуючи іранські дрони-камікадзе.

 

Як інформує Україна молода, про це у Фейсбуці повідомляє Оперативне командування "Південь".

 

«Ворог продовжує повітряну розвідку із використанням БпЛА, а також активізує повітряні атаки із застосуванням іранських дронів-камікадзе типу «Шахід-136»»,- йдеться у повідомленні.

 

Саме із застосуваням такого дрона, як повідомили в ОК "Південь", було в черговий раз завдано ударів по портовій інфраструктурі Очакова. Один з двох атакуючих дронів був збитий нашими підрозділами, інший влучив в портовий буксир. Пожежу вогнеборці оперативно погасили. Людських втрат нема.

Вранці ще один дрон-камікадзе "Шахід-136" атакував Кривий Ріг. Внаслідок влучання у двоповерхову нежитлову будівлю виникла пожежа, яку оперативно ліквідовано. Постраждалих нема.

 

Також повідомляється, що українські підрозділи протиповітряної оборони на Миколаївщині знищили безпілотного розвідника, якого ворог запустив для коригування вогню артилерії та авіації.

 

«Протягом ночі ворог обстрілював наші позиції із ствольної артилерії і реактивних систем залпового вогню, наніс 3 авіаційних удари гвинтокрилами армійської авіації. По тилових населених пунктах гатив із зенітно-ракетних систем С-300, РСЗВ та важкої артилерії.

 

По Миколаєву опівночі випущено 8 ракет з С-300. Уражено житлові будинки, об’єкти портової та промислової інфраструктури, адмінбудівлі та заклади дозвілля. Попередньо, без людських втрат» ,— йдеться в повідомленні.

 

На світанку в одному з селищ Воскресенської громади внаслідок ракетного обстрілу виникла пожежа почтового відділення. Без жертв та постраждалих.

 

Ворог продовжує тероризувати Нікопольщину. Протягом ночі по двох громадах району випущено понад 20 реактивних снарядів з установки "Град" і з важкої артилерії. Внаслідок обстрілу сталися пожежі, пошкоджено два лікувальні заклади, школу, музей, адмінбудівлі та житлові будинки, торгівельні кіоски, гаражі, господарчі споруди, газогін і лінії електропередач. Одна цивільна особа загинула.

 

Українські ракетно-артилерійські підрозділи вночі виконали понад 130 вогневих завдань. Уражено командний пункт в Новій Каховці, пункт управління БпЛА в Бериславському районі, колонну ворожої техніки поблизу Львового. А також забезпечено щільний вогневий контроль навколо Каховського мосту і спроб окупантів налагодити альтернативні переправи.

 

За результатами уражень підтверджені втрати ворога: особовий склад, танки, броньовані машини та гаубиця 152-го калібру «Мста-Б».

 

За даними ОК "Південь", корабельне угруповання ворога в Чорному морі тримає вздовж південно-східного узбережжя Криму 14 кораблів та катерів, серед яких 3 надводних носії крилатих ракет «Калібр» сумарним залпом 24 ракети та 3 вдк.

 

У командуванні наголосили, що ворог може активізувати ракетний терор, посилити обстріли, продовжуватиме запускати дрони-камікадзе, і закликали громадян не нехтувати повідомленнями про повітряну небезпеку.

 

Як повідомляла УМ, до росії Іран відправив перші бойові безпілотники для використання в Україні, але російські військові вже зіткнулися з численними збоями в їхній роботі.