Десятки росіян у Польщі не можуть продовжити посвідку на проживання

15:34, 18.09.2022
Десятки росіян у Польщі не можуть продовжити посвідку на проживання

Росіяни за кордоном ніяк не можуть усвідомити, що "репресії" щодо них - це плата за вторгнення роф до України.

Не можуть отримати або продовжити дозвіл на проживання кілька десятків російських громадян, які приїхали до Польщі до початку повномасштабної війни.

 

Причину відмови їм не пояснили, пославшись на гриф «для службового користування».

 

Як інформує УМ, про це повідомила російська служба Бі-Бі-Сі.

 

Співрозмовникам видання надійшли листи з оповіщенням, що їхні імміграційні справи анулюються. Причини засекречені та пов’язані з загрозою національній безпеці.

 

Заборона стосується осіб, які подорожують із туристичними візами, і не зачепить людей, які хочуть відвідати країну з метою зустрічей із родичами та «з інших гуманітарних причин»

 

У такому разі людині дають 30 днів, щоб залишити країну. Альтернатива – подавати апеляцію до суду. На час розгляду справи можна залишатися в Польщі.

 

У 2021 році, за даними Бі-Бі-Сі, в країні було 6,3 тисячі відмов громадянам Росії у посвідці на проживання і дозволі на постійне проживання, від початку 2022 року – вже близько шести тисяч. У деяких регіонах – наприклад, у Мазовецькому воєводстві, куди входить Варшава, – різниця помітніша: у 2021 році було 573 негативні рішення, а цього року – 663.

 

За словами юристів, відмова у продовженні чи видачі посвідки на підставі громадянства суперечить правилам ЄС. Але в реальності складно довести, чому було ухвалене рішення про відмову.

 

Як повідомляла УМ, рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з рф офіційно набуло чинності саме 12 вересня.