Ракетним ударом рашисти знищили школу й дитсадок у Лозовій - Зеленський

11:38, 13.09.2022
Ракетним ударом рашисти знищили школу й дитсадок у Лозовій - Зеленський

Результати ракетного обстрілу російськими варварами Лозової.

На Харківщині в місті Лозова війська рф уночі ракетними ударами знищили школу та дитячий садок, також пошкоджені й інші будівлі, зокрема, амбулаторія та приватні домоволодіння.

 

Як інформує УМ, про це 13 вересня повідомив у відеозверненні в Телеграмі Лозівський міський голова Сергій Зеленський.

 

«Сьогодні вночі по інфраструктурі освітньої галузі росіяни вдарили ракетами. Знищена вщент наша школа і дитячий садок. Постраждали соціальні об’єкти, амбулаторія, а також приватні будинки», - повідомив, зокрема, Сергій Зеленський.

 

За словами Лозівського міського голови, в знищеному шкільному закладі навчалися понад 500 дітей, у дошкільному – близько 80.

 

Від початку повномасштабного вторгнення Лозівський район періодично зазнає ракетних ударів. Кілька жителів загинули.

 

20 травня росіяни завдали ракетного удару по нещодавно відреставрованому Будинку культури в Лозовій, постраждало сім осіб, у тому числі дитина, також було пошкоджено понад тисячу квартир і 11 закладів освіти.

 

Попри ракетну загрозу, в Лозівській громаді розміщуються ВПО, офіційно там зареєстровані понад 8 тисяч переселенців. Влада прогнозує, що восени їх стане більше, оскільки в багатьох населених пунктах Харківщини, Донеччини та Луганщини пошкоджена критична інфраструктура і там не буде опалення.

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський жорстко відреагував на варварські обстріли росіянами цивільної інфраструктури у неділю, 11 вересня.