рф має організувати гуманітарні коридори навколо ЗАЕС - Верещук

14:47, 06.09.2022
рф має організувати гуманітарні коридори навколо ЗАЕС - Верещук

Верещук закликає росію надати гуманітарні коридори для евакуації жінок та дітей із територій навколо ЗАЕС

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що росія має організувати гуманітарні коридори для жінок та дітей, які перебувають на територіях навколо тимчасово захопленої Запорізької АЕС.

 

Як інформує Україна молода, про це вона завила в ефірі французького телеканалу LCI 

 

«Ситуація навколо найбільшої АЕС у Європі через постійні обстріли з боку російської армії продовжує залишатися напруженою. (...) Люди масово звертаються до нас по допомогу – вони намагаються залишити небезпечну територію. Ми вкотре звертаємося до рф з вимогою надати нам гуманітарний коридор для евакуації жінок, дітей, літніх людей!»– повідомила Верещук.

 

За словами міністра, росія офіційно відмовляється надавати такі коридори. Попри це, Україна не припинить намагатися допомогти своїм громадянам виїхати у безпечні місця, зазначила Верещук.

 

Російські окупанти захопили Запорізьку АЕС на початку березня. 

5 вересня Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що жителі Енергодара, де розташована Запорізька АЕС, почали виїжджати із міста. 

 

Як повідомляла УМ, віцепрем´єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликає жителів захоплених територій евакуюватись і не брати участь у так званих «референдумах» російських загарбників.

 

За її словами, псевдореферендуми, які росія планує проводити на тимчасово захоплених територіях, є злочином, за участь у них передбачена кримінальна відповідальність.