У Мелітополь завезли понад пів тисячі російських вчителів: змушують дітей співати гімн рф

12:09, 01.09.2022
У Мелітополь завезли понад пів тисячі російських вчителів: змушують дітей співати гімн рф

Рашистські вчителі мають чітке завдання - зомбувати українських дітей.

У окупованому рашистами Мелітополі лише десята частина освітян пішла на колаборацію із загарбниками, тому до міста завезли 500 вчителів з рф.

 

Як інформує УМ, про це 1 вересня повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі загальнонаціонального марафону.

 

"Наші героїчні вчителі, директори шкіл, директори дитячих садочків в більшості своїй відмовилися співпрацювати з ворогом. Лише 10% співробітників відділу освіти погодилося стати колаборантами, але здебільшого це технічні спеціалісти. Жоден директор - організатор освіти не погодився співпрацювати з окупантом", - зазначив Федоров.

 

Натомість загарбники завезли до міста понад 500 вчителів з рф, спокусивши їх високими зарплатами і перспективою отримання безкоштовного житла. За це російські "педагоги" повинні зомбувати українських дітей, зокрема, примушуючи щодня виконувати гімн росії, бути присутніми на піднятті російського прапора, вчити викривлену версію історії. Школи перетворено на режимні об'єкти, куди не пускають батьків, а в дітей відбирають усі гаджети.

 

Водночас для понад 14 тис. мелітопольських школярів навчальний рік розпочався за українськими програмами дистанційно. За словами Федорова, першокласників цьогоріч зареєстровано лише на 20-30% менше, ніж зазвичай. В інших класах кількість дітей зменшилася лише на 10%. Майже 90% мелітопольських школярів пішли до українських шкіл.

 

Також мер повідомив, що 60% вчителів виїхали з Мелітополя на підконтрольні українському уряду території.

 

Додамо, що до українських шкіл тимчасово захопленого росіянами Мелітополя цьогоріч записалося 900 першокласників, а 80% випускників мелітопольських шкіл обрали для продовження освіти українські та європейські виші.

 

росіяни захопили Мелітополь 26 лютого. Загарбники чинять постійний тиск на мешканців міста з вимогою розпочати навчання у школах за російськими програмами, але більшість педагогів відмовилася співпрацювати з ворогом. Батькам, які не записують дітей в російські школи, погрожують штрафом у 40 тисяч рублів і позбавленням батьківських прав.

 

Як повідомляла УМ, свято першого дзвоника в Україні рашисти зіпсували, але загалом відмінити не змогли.