Кулеба зустрівся зі своєю німецькою колегою та подякував міністру МЗС Нідерландів

14:52, 31.08.2022
Кулеба зустрівся зі своєю німецькою колегою та подякував міністру МЗС Нідерландів

Кулеба під час зустрічі з міністром МЗС Нідерландів Вопке Гукстрою

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час зустрічі в Празі з очільником МЗС Нідерландів Вопке Гукстрою обговорив подальші поставки зброї Україні та притягнення до відповідальності росії за скоєні злочини. Також Кулеба подякував йому за принципову позицію щодо необхідності обмеження поїздок росіян до ЄС.
 
Як інформує Україна молода, про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері.
 
«Я подякував голландському колезі Вопке Гукстрі за принципову позицію щодо необхідності обмеження поїздок росіян до ЄС. Ми також обговорили наші подальші спільні зусилля щодо постачання більше зброї та боєприпасів до України та притягнення росії до відповідальності», - написав Кулеба.
 
Також міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся у Празі зі своєю німецькою колегою Анналеною Бербок: сторони зокрема обговорили восьмий пакет санкцій ЄС, візові обмеження для росіян та подальші постачання зброї для України.
 
Про це очільник українського МЗС повідомив у Twitter.
 
«Російський енергетичний шантаж є частиною її війни з Європою, і на нього необхідно відповісти сильною та єдиною європейською відповіддю»,— написав також Кулеба.
 
Водночас Бербок заявила, що зараз Європі в першу чергу потрібна солідарність в питаннях енергетики.
 
«Ми можемо бути сильними разом у цей час, але лише якщо ми мислимо на європейському рівні, а не якщо ми знову потрапляємо в національні мушлі равликів»,— сказала вона.
 
 
Голова МЗС Німеччини також наголосила, що загалом європейці зараз повинні разом готуватися до наступних місяців і, можливо, навіть до наступних років "жорстокої загарбницької війни в Україні".
 
Як відомо, 31 серпня в Празі проходить неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, на якій розглядатиметься питання обмеження туристичних віз для громадян російської федерації, а також восьмий санкційний пакет ЄС проти росії.
 
Напередодні неформальної зустрічі Німеччина та Франція заявили, що не підтримують візової заборони.
 
Нідерланди підтримають пропозиції щодо заборони в'їзду російських туристів до Європейського Союзу.
 
Україна виступає за повну заборону видачі туристичних віз для громадян рф країнами Євросоюзу, зокрема тому, що подорожі росіян до Європи протягом десятиріч не мали жодного позитивного впливу на російське суспільство.