Країни Балтії допоможуть відновити Чернігівщину

11:14, 28.08.2022
Країни Балтії допоможуть відновити Чернігівщину

Під час зустрічі з балтійською делегацією. (Фото: Чернігівська ОДА)

Чернігівську область відвідала й обговорила можливість всебічної співпраці делегація представницьких органів влади з Литви, Фінляндії, Латвії та Естонії. Очолював делегацію посол Литви Вальдемарас Сарапінас.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Чернігівська ОВА на сайті.

 

Начальник ОВА В’ячеслав Чаус окреслив першочергові потреби Чернігівщини. Мова йшла як про відновлення області, так і підготовку до ймовірного посилення військової загрози.

 

Члени делегації запевнили, що готові до всебічної співпраці, а також рекомендували муніципалітетам та громадам області активніше шукати міста та громади-побратими в їх країнах. Адже такі партнерські стосунки допоможуть залучити більше ресурсів та реагувати на точкові запити.

 

Цього дня делегація оглянула завдані війною руйнування на вулиці Чорновола на ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів», а також ознайомилася з модульним містечком у Новоселівці.

 

Посадовці зауважили, що враженні нескоренністю чернігівців, які попри щоденні обстріли регіону, активно відновлюють свою область.

 

Чернігівська область була ареною активних бойових дій у лютому-березні. У квітні ЗСУ звільнили область від російських загарбників.

 

Як повідомляла УМ, Рятуючи історію. Як у Чернігові відновлюють дерев’яне мереживо на будинках