На Луганщині окупанти «мобілізували» більшість чоловіків – Верещук

11:22, 24.08.2022
На Луганщині окупанти «мобілізували» більшість чоловіків – Верещук

Захотіли "русского мира" - тепер воюйте за нього.

Близько 55% чоловіків примусово мобілізовано у ворожі збройні формування на окупованій території Луганської області.

 

Як інформує УМ, про це 24 серпня повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час телемарафону.

 

«Наприклад, лише на Луганщині 55% таких насильно мобілізованих стали, як кажуть, у нас в народі, гарматним м’ясом. Уже 55% чоловічого населення квазіутворення «лнр» стали гарматним м’ясом. Про це говорять у них усередині, ми це знаємо з донесення нашої розвідки. Це мінімум 55%, і цей процес продовжується», - сказала Верещук.

 

За її словами, ворог усіляко намагається насильно записати чоловіків до лав своїх бандутворень. Вона радить мешканцям евакуюватися з тих небезпечних нині територій, аби уникнути «мобілізації», врятувати своє життя.

 

Верещук переконана, що відсидітися вдома там нікому не вдасться. «Це вже очевидно. Навіть 16-річних дітей теж залучають: ті будуть підносити снаряди, ті будуть «кухарчуками на столових» - я зараз цитую їхні перехоплення, бо знаю, володію інформацією. Навіть 65-річних насильно заганяють, знаючи, що вони багато років не тримали зброю і не вміють користуватися і точно при перших зіткненнях загинуть», - додала представниця уряду.

 

Віцепрем'єр-міністр наголосила, якщо вже сталося так, що людина не по своїй волі потрапила у так звані війська «лнр», то варто здатися українським захисникам, скласти зброю, не воювати проти української армії, не стріляти у людей, бо потім, якщо залишаться живі, доведеться відповідати за ці злочини за законом.

 

Вона переконана в тому, що відбувається процес свідомого знищення українського народу, в тому числі й тих, хто колись повірив росії та думав, що вона може стати «асвабадітєлєм».

 

Як повідомляла УМ, понад 130 жінок з «Азовсталі» перебувають у полоні – Верещук.