Усик перед боєм з Джошуа: Мене мотивує народ України

18:18, 19.08.2022
Усик перед боєм з Джошуа: Мене мотивує народ України

Олександр Усик та Ентоні Джошуа проведуть другий поєдинок 20 серпня. (Фото з відкритих джерел)

Чемпіон світу з боксу за версіями WBO, IBF, WBA в суперважкій вазі Олександр Усик перед боєм з Ентоні Джошуа заявив, що українці борються за свободу, незалежність і захищають культуру України.

 

Як інформує Україна молода, про це Усик розповів у інтерв'ю The Telegraph.

 

«Мене мотивує народ України, який наполегливо бореться за нашу незалежність, захищає нашу свободу і захищає нашу культуру, яку інші люди хочуть знести і знищити, вони не хочуть, щоб Україна існувала.

 

Я спілкуюся з багатьма хлопцями, які знаходяться на фронті. Я отримую від них голосові і відео повідомлення зі словами підтримки. Вони моляться за мене і за мою перемогу», - наголосив український боксер.

 

І додав: «Я отримую з дому щодня новини. Є позитивні – деякі з моїх військових друзів повернулися цілими і неушкодженими».

 

Він також висловив власну думку щодо того, що саме мотивувало українців з перших днів війни з росією бути сильними та не панікувати.

 

«Якби наш президент залишив країну у перші дні війни, то українці залишилися б без надії. Але він цього не зробив. Це мотивувало нас бути сильними та боротися. Я впевнений, що якби нашим президентом був хтось інший, то ми не рухалися б у тому позитивному напрямку, в якому пішли.

 

У бою з Джошуа я покажу, що Україна є країною серйозних, сильних, розвинених і духовних людей. Я знаю ситуацію, бо підтримую зв'язок із оточенням Зеленського. Він узяв усю відповідальність на себе. Коли виникає складна ситуація, багато хто намагається цього уникнути. Але Зеленський не втік після вторгнення росії.

 

Інші країни говорили, що можуть забрати його з України, але Зеленський залишився заради своєї країни. Що думають люди на зразок мене та інших українців, коли бачать, як він діє таким чином? Усі зрозуміли, що ми маємо вийти та боротися за нашого лідера», – висловився боксер з пієтетом на адресу глави держави.

 

Як повідомляла «УМ», вже 20 серпня в Джидді Олександр Усик проведе другий бій з Ентоні Джошуа. У першому бою українець впевнено виграв за очками, здобувши чемпіонські пояси.

 

Олександр Красюк, промоутер володаря титулів WBA, WBO та IBF у важкій вазі Олександра Усика розповів, що його підопічний на власні кошти викупив права на трансляцію реваншу з Ентоні Джошуа.

 

Відтак, цей поєдинок кожен охочий українець зможе спостерігати у прямому ефірі. Сигнал приходитиме на регіональних телеканалах Суспільного.

 

Також цей поєдинок буде на ютубі на офіційному каналі Олександра Усика.