Україна має бути готова до ракетних ударів 24 серпня - ЗСУ

18:02, 16.08.2022
Україна має бути готова до ракетних ударів 24 серпня - ЗСУ

Збройні сили України готові до усіх «подарунків» рашистів

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголосив, що росія нарощує сили у білорусі. Тому Україні треба бути готовою до того, що ворог ракетами може «привітати» з 24 серпня
 
Як інформує Україна молода, про це він сказав під час брифінгу.
 
«На території білорусі ми постійно спостерігаємо переміщення військ, так само і перевезення боєкомплектів, ракет «Іскандер» та інших ракет. Це відбувається постійно. Якщо прилітає з рф Іл-76 на територію білорусі, то зрозуміло, що він привозить озброєння», - зазначив Ігнат.
 
Він підкреслив, що є дані розвідки про те, що противник нарощує свої сили на білоруський території.
 
«Це є і політична складова - погрожувати Заходу, а також погрожувати Україні. Певна загроза з території білорусі була завжди і нагадаю, що саме її територію росія використала з перших днів повномасштабного вторгнення та завдавала ударів звідти різним озброєнням - і літаки, і «Іскандери», і «Точка-У». Тому треба, безумовно, бути готовими до можливих ракетних ударів», - наголосив Ігнат.
 
Також він додав, що незабаром Україна відзначатиме День Незалежності, а противник завжди використовує певні дати для своїх «вітань».
 
Як інформує Україна молода, велика кількість зенітно-ракетних комплексів, а також склад боєприпасів, в якому зберігається близько 15-60 ракет зафіксовано на білоруському аеродромі «Зябрівка», який активно використовують російські окупанти.
 
Така кількість ракет на аеродромі поблизу Гомеля може свідчити про підготовку росіян до масованого удару по Україні.