Антонівський міст у Херсоні отримав від ЗСУ статус непроїзного

18:05, 14.08.2022
Антонівський міст у Херсоні отримав від ЗСУ статус непроїзного

Рашистська техніка вже не пройде Антонівським мостом до Херсону. (Фото з відкритих джерел)

Захисники України іронізують, що після останнього удару ЗСУ по Антонівському мосту в ніч на неділю за цією стратегічною транспортною спорудою закріплено статус непроїзного.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Оперативне командування "Південь" у вечірньому зведенні в неділю.

 

«Продовжуючи вогневий контроль над транспортно-логістичними артеріями окупованих територій, за Антонівським автомобільним мостом закріплено статус – непроїзний», - зазначають у ОК «Південь».

 

Тоді як речниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону також підтвердила нічний удар українських захисників по Антонівському мосту на Херсонщині.

 

«Так, ми продовжуємо вогневий контроль за транспортними і логістичними артеріями на тимчасово окупованій території, оскільки маємо чіткий намір допомогти окупантами прийняти правильне рішення і спрямувати їх чергові "жести доброї волі" в потрібному нам напрямку.

 

Знову нанесено удар по Антонівському мосту для того, щоб закріпити його статус остаточно як непроїзний», - сказала пані Гуменюк.

 

За її даними, ЗСУ вже атакували Антонівський міст, залізничний міст у Херсоні та Каховський міст.

 

Внаслідок цих ударів пошкоджено всі стаціонарні канали поставок важкого озброєння російських військ з лівого на правий берег Дніпра на Херсонщині. 

 

«Це означає, що важка техніка і перевезення запасів боєприпасів надзвичайно ускладнені до унеможливлення. Ми продовжуємо уточнювати всі результати, і коли отримаємо абсолютну оцінку, зокрема експертну, щоб розуміти, що ці артерії вже не можуть використовуватися, тоді проголосимо це», - сказала речниця.

 

І додала, що зараз керівний склад військових підрозділів рф "потроху використовує ці залишки транспортних шляхів для евакуації на лівий берег для того, щоб відчувати себе в безпеці".

 

«По-перше, це означає, що важливість цієї операції різко переміщується разом з командуванням. А для рядового особового складу це означає, що їм доводиться залишатися на місці і приймати рішення долі. Україна – країна гуманітарна і дотримується норм міжнародного гуманітарного права, тому в полоні їм буде набагато краще, ніж навіть після повернення до власної країни», - каже пані Гуменюк.

 

Звертаючись до російських окупантів вона пообіцяла, що, якщо вони складуть зброю і залишаться в обмінному фонді, у них "є шанс зберегти свій генофонд".

 

Водночас, за даними мера Мелітополя Івана Федорова, після ударів ЗСУ по мостах через Дніпро командування окупантів тікає саме до цього міста.

 

Він нагадав, що раніше голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що керівний склад окупантів тікає з правого берегу Херсонської області.

 

«Якраз після слів Віталія всі повідомляють про те, що вони (командування – ред.) передислокуються до міста Мелітополя. Тож наші сили опору, партизанський рух, будуть раді їх зустрічати», – сказав пан Федоров у ефірі телемарафону.

 

За його словами, керівники окупантів передислокується в Мелітополь, адже це найближча точка до Криму, і звідти вони хочуть вести “якесь командування”. Наразі мелітопольці намагаються встановити, хто саме з росіян перебрався у місто, щоб передати цю інформацію українським спецслужбам.

 

Як повідомляла «УМ», 10 серпня ЗСУ пошкодили Каховський міст на Херсонщині, в ніч на 13 серпня по ньому нанесли новий удар. Цей міст був останньою транспортною артерією для окупантів.

 

Раніше ЗСУ вдало вивели з ладу ще два мости в цьому районі.