Оприлюднено особисті дані льотчиків, які бомбили мирне населення України

12:26, 14.08.2022
Оприлюднено особисті дані льотчиків, які бомбили мирне населення України

Російський бомбардувальник Су-34 під час "місії".

Список військовослужбовців російської федерації, які здійснювали пуски ракет по мирних жителях України оприлюднило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

 

Як інформує УМ, про це 14 серпня ГУР повідомило у Фейсбуці.

 

«Воєнна розвідка України оприлюднює особисті дані командного складу 52 важкого бомбардувального авіаційного полку (Шайковка, Калузька область) та 121 важкого бомбардувального авіаційного полку (Енгельс, Саратовська область) 22 важкої бомбардувальної авіаційної дивізії (Енгельс), особовий склад яких залучається до завдання ракетних ударів з літаків Ту-22М3 та Ту-160 крилатими ракетами Х-22, Х-555, Х-101 по містах та мирному населенню України», - ідеться в повідомленні.

 

У ГУР наголосили, що російські загарбники намагаються приховати участь у вчиненні злочинів проти народу України.

 

«Екіпажі літаків, які здійснювали пуски ракет по мирних жителях України, вже усвідомлюють, що керівництво російської армії в подальшому перекладатиме відповідальність за воєнні злочини на безпосередніх виконавців. Льотчики збирають документальні підтвердження отриманих ними наказів, які в подальшому планують передати до міжнародного трибуналу над керівництвом рф», - сказано в повідомленні.

 

Також загарбники із повітряно-космічних сил росії намагаються нищити будь-які докази участі у вбивствах населення України. Здійснюючи підкупи та пропонуючи хабарі, вони намагаються прибрати відомості про себе з бойових наказів та розпоряджень.

 

Як повідомляла УМ, у рф визнали загибель 200 військових льотчиків.