Медведєв погрожує атакувати АЕС у Європі

14:26, 12.08.2022
Медведєв погрожує атакувати АЕС у Європі

Медведєв уже відкрито погрожує Європі

Заступник голови Ради безпеки рф Дмитро Медведєв істерично відреагував на позицію ООН щодо подій на ЗАЕС. Він натякнув, що випадковості можуть трапитися і на європейських АЕС.
 
Як інформує Україна молода, про це він написав у Telegram. 
 
«Київські відморозки та їхні західні покровителі, схоже, готові влаштувати новий Чорнобиль. Ракети та снаряди лягають все ближче до реактора Запорізької АЕС та до сховищ радіоактивних ізотопів. Говорять, що це росія. Це очевидна 100% брехня навіть для тупуватої русофобної публіки. Навіть ООН не вірить. Кажуть, що випадково виходить. Типу не хотіли. Що тут скажеш… Не слід забувати, що й у Європейському Союзі є атомні станції. І випадковості там також можливі»,— написав Дмитро Медведєв.
 
На засіданні Рабезу ООН, гендиректор МАГАТЕ Рафаель Маріно Гроссі заявив, що дуже занепокоєний ситуацією на ЗАЕС та вкотре наголосив, що будь-які військові дії біля станції мають негайно припинитися.
 
Експерти вважають, що наразі загрози ядерної безпеки на ЗАЕС наразі немає, але "ситуація хитка" і все може змінитися будь-коли. Окрім того, гендиректор МАГАТЕ вважає, що до захопленої ЗАЕС треба направити місію експертів, аби ті оцінили ситуацію. 
 
«Ми були готові з червня, але через політичні чинники та інші міркування місія була неможлива. Ми не можемо дозволити таким факторам більше затримувати нас»,— заявив Гроссі.
 
Низка інших країн підтримали заклик до росії, аби та вивела свої війська із ЗАЕС. 
 
Нагадаємо, постійний представник рф при ООН Василь Небензя не підтримав пропозицію про створення демілітаризованої зони навколо Запорізької атомної електростанції.
 
Тим часом США підтримують заклики до створення демілітаризованої зони навколо Запорізької атомної електростанції. Бої навколо цієї зони дуже небезпечні та безвідповідальні.
 
Як відомо,  11 серпня російські військові вкотре обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. В результаті снаряди окупантів влучили неподалік першого енергоблоку.
 
Як повідомляла УМ, колишній президент та експрем’єр рф, нинішній заступник голови Ради безпеки рф Дмитро Медведєв прибув разом із керівниками силових структур та урядових установ держави-агресора на окуповану Луганщину в четвер.
 
Цей кремлівський «десант» прибув до Луганська, де провели нараду з безпеки за дорученням президента рф путіна.