Із Одеси вийшов у море перший суховантаж з кукурудзою

11:49, 01.08.2022
Із Одеси вийшов у море перший суховантаж з кукурудзою

Перший - пішов. (Фото: Фейсбук ВМС ЗС України)

Першим тестом для перевірки коридору, зв'язку та інших процедур  стане вихід судна з Одеського порту, яке завантажене українським продовольством.

 

Як інформує УМ, про це повідомили 1 серпня Військово-Морські Сили ЗС України у Фейсбуці.

 

«Цей вихід судна є першим і тестовим для перевірки коридору, зв'язку та інших процедур. По результатам цього виходу будуть прийматись відповідні рішення», - йдеться в повідомленні.

 

У ВМС ЗС України додали, що вони разом з побратимами у складі угрупувань докладають усіх зусиль з забезпечення безпеки судноплавства для подолання продовольчої кризи.

 

Додамо, що вперше з початку повномасштабного вторгнення, 24 лютого, з Одеського порту вийшло судно, яке завантажене українським продовольством. Йдеться про корабель RAZONI, який під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі у Лівані.

 

Він рухатиметься коридором, безпеку якого підтверджено партнерами-гарантами – ООН та Туреччиною. На борту судна - 26 тис. тонн української кукурудзи.

 

22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії підписано угоду, в рамках якої буде здійснюватися легальний імпорт зерна та іншого продовольства з портів України.

 

Як повідомляла УМ, посли Великої сімки прибули до Одеси і наголосили на важливості зернової угоди, що була підписана між Україною, Туреччиною і генсеком ООН 22 липня.