На Луганщині ЗСУ відбили шість штурмів ворога

09:39, 29.07.2022
На Луганщині ЗСУ відбили шість штурмів ворога

Бійці ЗСУ відбили шість спроб ворога штурмувати Луганщину

Українські захисники відбили шість штурмових спроб ворога на Луганщині. Рашисти задіювали авіацію, били ракетами, мінометами і артилерією. 
 
Як інформує Україна молода, про це голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив у Телеграм. 
 
Впродовж доби росіяни вдарили по Луганщині чотирма ракетами, 13 разів застосували ствольну і реактивну артилерію та міномети. 
Розвідувальні групи ворога все ще намагаються виявити слабкі місця в обороні. 
 
«Атакують із різних сторін. Декілька разів застосовували авіацію. Наші захисники відбили шість штурмових спроб росіян, які вимушені були відійти з втратами»,– написав Гайдай.
 
 
 
Він також повідомив, що росіяни в тимчасово захоплених ними містах навіть не намагаються забезпечити населенню роботу банкоматів. Кремінна, Попасна та Рубіжне, яких окупували три місяці тому, живуть без банкоматів взагалі – росіяни не встановлюють нові і не ремонтують ті, що вціліли. 
 
«Аналогічна ситуація і в Лисичанську із Сєвєродонецьком. Так, в усіх цих містах намагаються показово організувати видачу пенсій, однак виключно готівкою через пошту»,– повідомив він.
 
Таким чином, аби отримати пенсію, людям треба ділитися з окупантами персональною інформацією. 
 
«Загарбники не в змозі відновити не лише водо-, газо- та електропостачання, а навіть елементарне – Інтернет зв'язок для роботи банківської системи. Грошовий обіг на рівні радянської «сберкассы»,– заявив голова ОВА.
 
Крім того, в захоплених містах спостерігається дефіцит питної води, а за технічною доводиться стояти в чергах. 
 
Нагадаємо, за словами Гайдая, в Сєвєродонецьку окупантам вдалося зібрати дітей тільки для однієї школи з чотирьох тих, які можуть працювати після їхніх обстрілів. До повномасштабного вторгнення в місті працювали 20 шкіл. 
Після заходу російської армії в Сєвєродонецьк і Лисичанськ на Луганщині залишилась невелика територія, яка продовжує контролюватися захисниками. Ворогу не вдається прорвати оборону. 
 
Як повідомляла УМ, ворог за останню добу здійснив три масовані артилерійські атаки, два мінометні обстріли, і ще тричі росіяни спробували розвинути танковий наступ на позиції ЗСУ на Луганщині. Всі атаки були відбиті.