Із трьох сторін російські війська намагалися вийти на межу Луганщини – Гайдай

09:24, 25.07.2022
Із трьох сторін російські війська намагалися вийти на межу Луганщини – Гайдай

Повністю захопити Луганщину рашистам так і не вдається. (Фото: Луганська ОДА)

Ворог за останню добу здійснив три масовані артилерійські атаки, два мінометні обстріли, і ще тричі росіяни спробували розвинути танковий наступ на позиції ЗСУ на Луганщині. Всі атаки були відбиті.

 

Як інформує УМ, про це в Фейсбуці повідомив 25 липня начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

 

«Окупанти не полишають намірів розвинути наступ на великі міста Донеччини, але поки «завмерли» в нашій області. Гинуть, так і не побачивши сусіднього регіону. Атакують одразу з кількох напрямків, намагаючись розосередити нашу оборону. Не вдається – 24 липня знову відійшли з втратами», – поінформував Гайдай.

 

Як от на ділянках Верхньокам’янка – Верхньокам’янське, Білогорівка – Верхньокам’янське та Верхньокам’янка – Івано-Дар’ївка, що на Донеччині.

 

По всіх цих напрямах росіяни не тільки не просунулися, а й недорахувалися бійців.

 

Населені пункти ворог обстрілює з винищувачів, відкриває вогонь з реактивної та зі ствольної артилерії, використовує безпілотники.

 

«Шостий місяць Луганщина протидіє російському вторгненню. Росіяни налаштовувалися на короткострокову війну зі швидкою капітуляцією України, але за підсумками понад 150 днів вони то захоплюють Білогорівку, намагаючись покращити тактичне положення, то відходять із неї. Це не те, про що мріяла «друга армія світу». Амбітні наміри порушили ЗСУ», – підкреслив Гайдай.

 

Як повідомляла УМ, на Херсонському напрямку настав переломний момент у війні.