Посол Ізраїлю Бродський вважає нісенітницею закиди Україні щодо нацизму

12:31, 22.07.2022
Посол Ізраїлю Бродський вважає нісенітницею закиди Україні щодо нацизму

Надзвичайний та повноважний посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський (embassies.gov.il/kiev)

Надзвичайний та повноважний посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський вважає, що обвинувачення української держави в нацизмі є нічим іншим як нісенітницею.

 

Як інформує Україна молода, про це ізраїльський дипломат сказав у інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

 

«Я вважаю, що це повна нісенітниця - обвинувачувати Україну в нацизмі. Напевно, як у будь-якій іншій країні, в Україні є націоналісти, антисеміти - вони є у Росії, Франції, США і в цьому сенсі Україна нічим не відрізняється від інших країн», - сказав пан Бродський.

 

При цьому пан посол зазначив, що свого часу він та його попередники на посаді  «говорили про свою незгоду з деякими тенденціями в українському суспільстві і це стосувалося певних історичних особистостей».

 

«І наша думка щодо цього питання не змінилася - ми говорили про це відкрито з керівництвом України. Я впевнений, що після завершення війни цю історичну дискусію буде продовжено», - сказав Міхаель Бродський.

 

Як повідомляла «УМ», у травні міністр закордонних справ рф Сергій Лавров  спричинив міжнародний скандал, порівнявши президента України Володимира Зеленського з фюрером Німеччини Адольфом Гітлером та заявивши, що останній мав єврейську кров. Мовляв, найзатятіші антисемити, як правило, євреї.

 

В Україні та Ізраїлі цим вкрай обурилися, втім, Кремль так і не вибачився за слова «дипломата» Лаврова.