Росія не повинна отримувати жодної військової допомоги – Кулеба

21:18, 15.07.2022
Росія не повинна отримувати жодної військової допомоги – Кулеба

Дмитро Кулеба. (facebook.com/dmytro.kuleba)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що росія ні від кого не повинна отримувати жодної військової допомоги.

 

Це твердження пролунало під час розмови дипломата зі своїм колегою – міністром закордонних справ Ірану Хосейном Аміром Абдоллахяном15 липня.

 

 Як інформує Україна молода, про це Дмитро Кулеба повідомив у Твітері.

 

«У нашій телефонній розмові главаМЗС Ірану Хосейн Амір Абдоллахян висловив співчуття жертвам російського удару по Вінниці. Я наголосив на позиції України: росія ні від кого не повинна отримувати жодної військової допомоги. Він запевнив мене, що росія не зможе продати Ірану вкрадене українське зерно», - зазначив глава української дипломатії.

 

Нагадаємо, що раніше у Білому домі заявляли,  що уряд Ірану готується вже невдовзі передати росії кілька сотень безпілотників, у тому числі здатних нести зброю, а також розпочати навчання російських військових уже цього місяця.

 

Як повідомляла «УМ», кілька днів тому іранський міністр Хосейн Амір Абдоллахян запевнив, що його країна виступає проти війни росії з Україною та спростував твердження про постачання зброї до рф.