Ганна Маляр закликає не розкривати цифри військових втрат України

19:50, 14.07.2022
Ганна Маляр закликає не розкривати цифри військових втрат України

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликає не працювати на ворога, розкриваючі дані про втрати сил оборони України. (facebook.com/ganna.maliar)

Міністерство оборони України закликало не оприлюднювати цифри загиблих українських військових до закінчення воєнного стану. 
 
Як інформує Україна молода, про це на брифінгу сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.
 
Вона зазначила, що міністерство не буде розкривати суми, які виплачено родинам загиблих, оскільки кількість втрат сил оборони України – це державна таємниця під час воєнного стану, яка зумовлена військовою доцільністю та тим, що ворог не повинен знати таку інформацію.
 
«Ми звертаємося до громадян, громадянських ініціатив, які намагаються зараз публічно встановлювати ці цифри, думаючи, що хтось їх навмисне приховує: це не так. Не працюйте на ворога та не розкривайте ці цифри до завершення воєнного стану», – закликала заступниця голови Міноборони.
 
Як повідомляла УМ, президент Володимир Зеленський повідомив, що щодня на східному напрямку гине до 100 українських військовослужбовців, біля пів тисячі отримують поранення. Оприлюднення цих цифр він згодом пояснив тим, що «люди мають знати правду».
 
Раніше радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк дорікнув медійникам за «військові інсайди». За його словами, вони поспішають публікувати новини з фронту, не замислюючись про наслідки.