Єрмак закликає світ невідкладно визнання рф державою-терористом

14:37, 14.07.2022
Єрмак закликає світ невідкладно визнання рф державою-терористом

Андрій Єрмак закликав союзників України дати змістовне юридичне визначення звірствам росіян. (Фото Офісу президента)

Очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак переконаний, що визнання росії «терористичною державою» матиме важливі правові наслідки в умовах війни в Україні, тому діяти потрібно невідкладно.

 

Як інформує Україна молода, про це Єрмак написав у колонці для видання Politico у четвер.

 

«Визнайте путінську росію «терористичною державою». Це визначення матиме важливі правові наслідки для війни в Україні, і настав час для світу діяти», - наголосив він.

 

Він нагадав, що західні союзники одностайно засудили невибіркові напади росії на невійськові цілі, але вони також мають дати змістовне юридичне визначення цим звірствам: росія бере участь у широкомасштабній терористичній діяльності.

 

«Тероризм не є тактикою політичного примусу, яку можуть використовувати лише непідконтрольні групи проти могутнішого супротивника. Його також може застосовувати велика держава проти меншої країни. Тактика, методи та результати залишаються незмінними», - зазначив глава президентського Офісу.

 

За його словами, тероризм - це навмисний, невибірковий напад на цивільне населення з політичною метою.

 

«Незважаючи на підтримку в багатьох важливих сферах, західні союзники України досі офіційно не визнають росію державою-терористом чи державою-спонсором тероризму. Такий крок мав би правові наслідки, бо ніхто на Заході не має справ з терористами, і таке визначення ще більше обмежило б доступ російського режиму до фінансів, необхідних для фінансування своєї військової машини», - підкреслив Єрмак.

 

Він також навів як приклади терористичної діяльності росії щодо України, зокрема, вбивства цивільних людей на вулицях українських міст, ракетні удари по житлових будинках, розбомблений драмтеатр у Маріуполі, де у бомбосховищі переховувалися цивільні, зокрема діти, про що свідчив напис перед будівлею театру.

 

Як повідомляла «УМ», 14 липня росія завдала ракетного удару по центру Вінниці, внаслідок якого є загиблі та потерпілі.

 

Президент Володимир Зеленський назвав черговий ракетний удар терористичним актом з боку рф.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінська формула Єрмака. Що не так із головою Офісу президента.