МЗС Ірану заперечує постачання безпілотників для рф

13:43, 13.07.2022
МЗС Ірану заперечує постачання безпілотників  для рф

Іран офіційно відмовив росії у постачанні безпілотників для війни в Україні

Глава МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Ірану Хоссейном Аміром -Абдуллахіаном, у ході якої іранський колега  запевнив, що їхня країна виступає проти війни Росії з Україною та спростував твердження про постачання зброї до рф.
 
Як інформує Україна молода, про це Кулеба написав у Twitter.
 
«Іран виступає проти війни Росії з Україною, підтримує дипломатичне вирішення. Вдячний міністру закордонних справ Абдуллахіану за спростування тверджень про постачання зброї до Росії за допомогою іранських компаній, а також за відправлену до України медичну бригаду», – написав Кулеба. 
 
В інтерв'ю італійській газеті La Repubblica, Абдоллахіан наголосив, що Тегеран уникає будь-яких кроків, які можуть призвести до подальшої ескалації в Україні, включаючи постачання військової техніки.
 
«У нас існують різні форми співпраці з Росією, у тому числі у сфері оборони, але ми не допомагаємо жодній із сторін, залучених до конфлікту, оскільки переконані, що його треба закінчити», – зазначив глава МЗС Ірану.
 
Раніше стало відомо, що Іран готується передати Росії безпілотні літальні апарати. 
 
Як повідомляла УМ, перші  150 українців почали навчатися як оператори Армії дронів у військових цілях.
 
Читайте також: установки HIMARS, які передали Україні міжнародні партнери,знищують більше ворогів, ніж класичні 152-мм гармати.