Повоєнна відбудова України має стати історією успіху Європи – Єрмак

21:04, 04.07.2022
Повоєнна відбудова України має стати історією успіху Європи – Єрмак

Андрій Єрмак. (Фото Офісу президента)

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак вважає, що повоєнна відбудова України має стати історією успіху всієї Європи.

 

На його думку, крім відновлення зруйнованого, буде можливість будувати і нові підприємства.

 

Як інформує Україна молода, про це Андрій Єрмак сказав під час виступу на Конференції з питань відновлення України у швейцарському місті Лугано в понеділок, передає Офіс Президента.

 

«Кейс відбудови України має стати історією успіху для всієї Європи. Україна являтиме собою величезний будівельний та інвестиційний майданчик, який може надати поштовх розвитку європейських економік. Поруч з відновленням на найкращому технологічному рівні транспортної, енергетичної, житлово-комунальної, медичної та освітньої інфраструктури ми дамо можливість інвесторам будувати нові підприємства і створимо для цього максимально сприятливі умови», - сказав глава президентського Офісу.

 

За його словами, зараз деякі країни вже опікуються відновленням українських регіонів, зокрема Данія вже взялася за Миколаївську область, а Велика Британія готова опікуватися Київщиною, такий формат варто поширити і на решту регіонів України.

 

«Наша країна може стати глобальною вітриною успіху спільноти демократії, увібравши в себе все найкраще як на практичному, так і структурному і ціннісному рівнях», - додав Єрмак.

 

І наголосив, що повоєнна Україна повинна стати державою, чия цінність не обмежується функціями щита Європи і гаранта продовольчої безпеки, а має стати державою, з якою приємно, безпечно і вигідно мати справу не лише власним громадянам, а й цілому світу.

 

Він переконаний, що весь світ бачить, на що здатні українці на фронті, коли в руках сучасна зброя, а з належними інвестиціями - відновлення України буде не менш вражаючим.

 

Нагадаємо, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) відбувається Конференція з питань відновлення України, де презентують проєкт відповідного плану.

 

Раніше Президент Зеленський під час свого онлайн-виступу на конференції в Лугано наголосив, що відбудова України буде найбільшим внеском у підтримку глобального миру.

 

«Відбудувати Україну – це відновити принципи життя, відновити простір життя, відновити те, що робить людей людьми. Звичайно, це означає будівництво, масштабне будівництво. Звичайно, це означає велике фінансування й колосальні інвестиції. Звичайно, це означає абсолютно новий рівень безпеки по всій нашій країні, якій і надалі жити поруч із Росією…

 

І відбудова України стане для нас усіх такою ж великою реформою, бо ми всі разом об'єднаємо демократичний світ настільки, що кожен побачить: світогляд вільних людей завжди перемагає. Світ побачить, що ніхто й ніколи не зможе досягнути війною своїх цілей», - сказав глава держави.

 

На його думку, для відновлення України потрібні колосальні інвестиції. 

 

Як повідомляла «УМ», глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила у Лугано, що країни ЄС ніколи не дозволять Кремлю зруйнувати Україну.