По Харкову, Сумщині, Миколаївщині росіяни гатили з самого ранку

10:18, 03.07.2022
По Харкову, Сумщині, Миколаївщині росіяни гатили з самого ранку

Російські війська обстріляли вчергове українські міста.

Вранці понеділка 3 липня російські війська здійснили обстріли Харкова, Сумської та Миколаївської областей.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 3 липня.

 

На Сумщині вчора протягом дня ворог обстрілював з мінометів прикордонні території. Зафіксовано понад 30 ударів. Жертв та руйнувань немає. Зранку росіяни продовжили мінометні обстріли, 20 разів ударили по прикордонню. Деталі уточнюються.

 

У Дніпропетровській області війська рф вкотре обстріляли Зеленодольську громаду. Влучили по дачних будинках у Зеленодольську. Три будинки зруйновані, один пошкоджений. За попередніми даними, люди не постраждали.

 

В Одеській області вчора ввечері російські бомбардувальники Су-24 під прикриттям винищувача Су-30 завдали два бомбові удари по острову Зміїний, а пізніше з винищувача Су-30 по Білгород-Дністровському району була випущена ракета Х-31, яка поцілила у господарську будівлю прибережної бази відпочинку. Значних руйнувань та пожеж, а також загиблих і постраждалих немає.

 

У Харкові о 4-й годині ранку агресори завдали ударів по одному з об’єктів критичної інфраструктури. За попередніми даними, серед мирних жителів постраждалих немає. Також сьогодні зранку ворожий боєприпас влучив у приватне домоволодіння. Пожежі не було. В будинку та у школі, розташованій поруч, вибиті вікна. Власниця будинку госпіталізована. росіяни протягом доби обстрілювали Чугуївський, Харківський та Ізюмський райони. Чотири людини поранені: у Харкові - одна, у Чугуївському районі - двоє, у Харківському районі - одна.

 

У Луганській області росіяни намагаються закріпитись у районі Лисичанська, зазнають значних втрат, але просуваються. Минулої доби рятувальники ліквідовували пожежі у багатоповерхівках і приватних садибах, у магазині, у торговельному центрі. Поранено жінку, її госпіталізували до лікарні на Дніпропетровщині. Також від здійснених російською армією обстрілів постраждали Золотарівка та Білогорівка. Поблизу останньої відбито ворожий наступ.

 

У Донецькій області росіяни нарощують інтенсивність і потужність обстрілів. Протягом ночі обстріляли Слов'янськ (одна людина загинула) та позиції військових по всій лінії фронту. Вчора ввечері ворог скинув С300 на Добропілля (двоє людей загинули, троє поранені, серед них — двоє дітей). За добу зі стрілецької зброї, артилерії, РСЗВ "Ураган" і "Град" були обстріляні Бахмут, Авдіївка, Костянтинівка, Черкаське, Добропілля, Орлівка, Новомиколаївка, Первомайське, Іванківське, Хрестище, Весела Долина, Семигір’я, Красногорівка. Пошкоджено 27 об’єктів. Троє людей загинули, шестеро поранені.

 

У Миколаївській області тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування. Інформація про наслідки уточнюється. Сьогодні близько 4:30 росіяни здійснили обстріли у Широківській громаді. Є влучання у два домогосподарства, водонапірну башту, фермерське господарство. Зруйновано один житловий будинок. Постраждалих немає. Вчора протягом дня тривали обстріли Первомайської громади, у смт Первомайське зруйновано соціальну інфраструктуру, горіли спортивний зал у клубі, шкільна їдальня, пошкоджена недобудована 4-поверхівка. У селищі Засілля зруйновано житловий будинок та господарське приміщення. Також знов була обстріляна Шевченківська громада. У Шевченковому частково зруйновано приватне підприємство. У селі Котляреве пошкоджено цивільні гаражі, житлові будинки. У селищі Луч внаслідок обстрілів загинула людина.

 

У Херсонській області вибухи та обстріли лунали у Бериславському і Каховському районах. Загарбники використовують усі можливі види зброї, тому щоразу знищується все більше будинків, соціальної інфраструктури. За повідомленням жителів області, через щоденні бойові дії спалахують багато пожеж у лісах та на полях із пшеницею. Провести жнива важко, адже постійно йдуть бої. В обласному центрі опір не стихає. На вулицях з’являється все більше патріотичних надписів, зображень прапора України і закликів до перемоги.

 

Водночас відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

 

Як повідомляла УМ, кадирівці відкрили вогонь по мечеті у Сіверодонецьку на Луганщині. У результаті обстрілу загинули мирні мешканці міста.