Україна отримає всю необхідну зброю від союзників протягом трьох місяців

13:51, 02.07.2022
Україна отримає всю необхідну зброю від союзників протягом трьох місяців

Подоляк розповів, коли Україна отримає достатню кількість зброї для контрнаступу

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна отримає необхідне озброєння в достатній кількості для масованого контрнаступу найближчим часом.
 
На передачу Україні зброї від союзників піде від місяця до трьох. На цей процес впливають два фактори: бюрократія та кількість техніки на складах.
 
Як інформує Україна молода, про це йдеться у заяві Подоляка у відеозверненні під час телемарафону.
 
«Коли ми отримаємо всю необхідну зброю в достатній кількості? Найближчим часом. І ви це побачите, як тільки почнеться більш інтенсивний контрнаступ з нашого боку»,– повідомив він.
 
За словами радника голови ОПУ, сьогодні в Україні на окремих напрямках теж йде контрнаступ.
 
«Але коли ми отримаємо, все, що потрібно, це буде інтенсифіковано. І ЗСУ зможуть довести росії, що "друга армія" знаходиться в іншій географічній точці планети»,– наголосив він. 
 
За словами Подоляка, з погляду бюрократії, процес постачання зброї проходитиме швидко.
 
«Там треба підписати певну кількість документів, зокрема, як використовуватимемо, як забиратимемо, куди доставлятимемо. Цієї частини вже немає. Бюрократії для України нема. Маю на увазі з погляду постачання зброї наших партнерів», - сказав він.
 
На часові рамки впливає другий, найважливіший аспект.
 
«Є інший фактор – проблема кількості цієї зброї на складах. Його треба доробити, бо ніхто не збирав стільки, як росія. Тому зараз його доопрацьовують, щось розконсервують на складах, і це швидко піде в Україну – місяць, два, три», - сказав Подоляк.
 
Він додав, що як тільки з'являється певна кількість тієї чи іншої зброї – її мають передати Україні.
 
Як повідомляла УМ, американський президент Джо Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на підсумковій пресконференції за результатами саміту НАТО. Він уточнив, що цього разу Київ отримає озброєння та боєприпасів на суму у понад $800 млн.
 
Читайте також: зброю для України готові виробляти 800 американських компаній.