Начальник генштабу зс рф Герасимов перевірив війська на окупованих територіях

12:31, 02.07.2022
Начальник генштабу зс рф Герасимов перевірив війська на окупованих територіях

Російський топ-військовий Герасимов приїхав в Україну проінспектувати війська рф

На тимчасово окуповані території України приїхав начальник російського генштабу Валерій Герасимов. Нібито для перевірки угрупування російських військ, які задіяні на війні. Де саме був начальник Генштабу ЗС рф, Міністерство не уточнює.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомило Міноборони рф у своєму Telegram-каналі.
 
«Герасимов заслухав командувачів про застосування військ у ході виконання завдань "спеціальної військової операції", а також інших посадових осіб з питань бойового забезпечення дій російських угруповань на різних напрямках»,– йдеться у повідомленні.
 
Відомство стверджує, що Валерій Герасимов особисто проінспектував війська РФ, які беруть участь у війні проти України, вислухав доповіді командирів про застосування збройних сил і бойове забезпечення на різних напрямках. Генерал нібито побував на командних пунктах та особливо цікавився ефективністю використання автоматизованих систем бойового керування для посилення міжвидових бойових угруповань. 
 
Варто зазначити, що генерал за сумісництвом обіймає посаду заступника міністра оборони Сергія Шойгу.
 
Міноборони також опублікувало кадри з поїздки Валерія Герасимова, де він відвідує різні військові об'єкти.
 
Де саме був начальник Генштабу ЗС рф, Міністерство не уточнює, однак командний пункт, де знято начальника Генштабу ЗС РФ, схожий на той, що минулого тижня відвідав міністр Сергій Шойгу. 
 
Як інформувала УМ, міністр оборони РФ генерал шойгу вперше приїхав до російських військових в Україні. Він дістався пунктів дислокації на гелікоптері, проінструктував офіцерів, відвідав штаб і роздав нагороди військовим. Куди саме прибув Сергій Шойгу, не розголошується.

Раніше з'явилася інформація, що Валерія Герасимова поранили у командному штабі під Ізюмом у Харківській області. У момент удару всередині було 40 російських офіцерів. Деякі джерела повідомляли про загибель Валерія Герасимова, але ці дані не підтвердилися. 
 
Писали також, що Путін, Герасимов та Шойгу вже не ставлять підписи під наказами для ЗС РФ. Як вважають правозахисники, так військове керівництво Росії намагається уникнути відповідальності у разі міжнародного трибуналу.