Зброю для України готові виробляти 800 компаній у США

10:01, 01.07.2022
Зброю для України готові виробляти 800 компаній у США

Піддони з боєприпасами для України завантажуються на C-17 Globemaster III на базі ВПС Тревіс у Каліфорнії. (facebook.com/DeptofDefense)

Міністерство оборони Сполучених Штатів (Пентагон) розглядає 1300 пропозицій від 800 американських компаній щодо виготовлення інноваційної зброї для України.

 

Як інформує Україна молода, про це пише CNN із посиланням на джерело.

 

Зазначається, що Пентагон має намір найближчими тижнями визначитися з ідеями можливого виробництва зброї для України, а також для американських військових.

 

Пропозиції від Міноборони США повинні включати можливості озброєння для протиповітряної оборони, протитанкової, протипіхотної, берегової оборони, протитанкової боротьби, безпілотних літальних систем, контрбатареї та захищеного зв'язку, які були визначені як ключові для України у військовій потребі.

 

Зрештою, 800 компаній подали 1300 пропозицій на виготовлення озброєння для України.

 

Видання зазначає, що Пентагон  шукає лише тих виробників, які можуть втілити проєкти за 30 днів або ж більш складні – за 180 днів.

 

Як повідомляла "УМ", напередодні президент США Джо Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на підсумковій пресконференції за результатами саміту НАТО у Мадриді.

 

За його словами, цього разу Київ отримає озброєння та боєприпаси на суму у понад $800 млн.