В Одесі ворог поцілив у багатоповерхівку: багато загиблих

08:20, 01.07.2022
В Одесі ворог поцілив у багатоповерхівку: багато загиблих

Російські терористи знову атакують Одесу

Російські війська вночі нанесли черговий удар по житловим будинках Одеси. У результаті ракетного обстрілу 18 загиблих і понад 30 поранених станом на ранок п'ятниці.
 
Як інформує Україна молода, повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.
 
«Одещина. Внаслідок влучання ворожої ракети в багатоповерхівку, станом на 06.00 ранку було загиблих - 14 осіб, травмовано - 30, з них троє дітей»,- написав Братчук у телеграм-каналі вранці в п'ятницю.
 
Він зазначив, що одна ракета влучила в 9-поверховий житловий будинок, друга - в базу відпочинку в Білгород-Дністровському районі.
 
 
 
Братчук повідомив, що в 9-поверхівці повністю зруйнований один під’їзд.
Крім того, за його словами, з-під завалів вилучені тіла загиблих, надано медичну допомогу 7 пораненим, серед яких 3 дитини.
 
«Триває розбір завалів і боротьба з пожежею у прибудованому до будинка магазині на площі близько 20 кв.м»,– написав Братчук.
 
 
На базі відпочинку загорань не було виявлено, лише руйнування. Є постраждалі, їх кількість уточнюється.
 
Пізніше у оперативному командуванні "Південь" уточнили, що влучили не в одну, а в дві бази відпочинку. Таке повідомлення поширили Одеська міська рада в Телеграм.
 
«Станом на 05.30 виявлено 17 загиблих, з них 1 дитина, надано медичну допомогу 31 постраждалій особі, серед яких 4 дитини та вагітна жінка, врятовано з під завалів 8 осіб, з них 3 дитини. Важких поранених госпіталізовано. Рятувальні роботи тривають. В місцях влучань працюють слідчо-оперативні групи», – йдеться у повідомленні.

Удар по області нанесено літаками стратегічної авіації з напрямку Чорного моря.
 
Як повідомляла УМ, кілька днів тому ворог обстрілював Одещину, у результаті нічного ракетного удару  число поранених зросло до восьми людей.