Війна артилерій: рф продовжує нищити українські міста з повітря, але регулярно отримують відповідь

30.06.2022

«Повітряний» терор, влаштований рашистами на території України, отримав гідну відповідь.

 

Позаминулої ночі в районі Курського аеропорту пролунав потужний вибух.

 

Судячи з повідомлень у соціальних мережах, його чули в багатьох районах міста. У свою чергу російська влада відзвітувала про збитий український безпілотник і роботу на місці НП військових та спецслужб.


Не лишилася без гідної відповіді й атака ворожих гелікоптерів К-52 в районі Олександрівки на Херсонщині. За даними спікера ОК «Південь» Владислава Назарова, ЗСУ п’ять разів застосували авіацію на кордоні Миколаївської та Херсонської областей, знищивши ворожу техніку, опорний пункт та ЗРК Стріла-10.

 

А після реакції на обстріли наших ракетно-артилерійських підрозділів окупанти втратили кілька десятків живої сили, реактивну систему залпового вогню «Ураган», 2 склади боєприпасів, 3 броньовики та 5 автомобілів.


Обламавши зуби об Миколаїв іще на початку війни, ворог продовжує нещадно знищувати інфраструктуру міста. Учора у ході чергового обстрілу окупанти влучили у житлову багатоповерхівку. Запекла артилерійська війна, схоже, тут триватиме далі. Днями окупанти на теренах області розгорнули зенітну ракетну батарею С-300ВМ, аби прикрити райони, де базується їхнє озброєння та військова техніка.


Водночас найгарячішою точкою фронту й надалі залишається Луганщина. Окупанти основні сили кидають на місто-супутник Сіверськодонецька — Лисичанськ, аби оточити українські сили оборони.

 

«Тут вони мають частковий успіх, — повідомили у Генштабі ЗСУ, — закріплюються в північній частині Клинового та поблизу траси Е-40 у районі Вуглегірської ТЕС. Задля збереження темпу наступу ворог посилив там угруповання батальйонно-тактичною групою».


За даними голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, рашисти в регіоні діють за старою схемою, знищуючи будинок за будинком.

 

«Окупанти не зупиняються ні перед чим, — каже він. — Якось у Сіверськодонецьку, коли вони не могли протягом тривалого періоду просунутися далі, випустили по одному з перехресть близько 200 снарядів, перетворивши на попіл кілька будівель».

 

Ворог цими днями тут посилено атакував також Золотарівку, Вовчоярівку, Спірне і Верхньокам’янку. Але поблизу двох останніх населених пунктів змушений був відійти.


Питання, чи зважиться Олександр Лукашенко, на вимогу Путіна, відкрити у російсько-українській війні ще й білоруський фронт, наразі залишається без відповіді. Днями у Жлобинському районі Гомельської області стартували збори з військовозобов’язаними.

 

«Не виключається проведення демонстративних і провокаційних дій підрозділами збройних сил Білорусі у прикордонних з Україною районах та ведення розвідки з метою уточнення позицій і характеру діяльності наших військ, — повідомили у Генштабі ЗСУ. — Тому на Волинському та Поліському напрямках триває нарощування інженерного обладнання оборонних позицій у прикордонних районах Брестської області».

 

Триватимуть розпочаті навчання до 16 липня.