Військові ЗСУ вже навчаються роботі з системами NASAMS

18:02, 28.06.2022
Військові ЗСУ вже навчаються роботі з системами NASAMS

Зенітно-ракетні установки NASAMS незабаром будуть на передовій.

Українські військові вже проходять навчання з роботи норвезьких сучасних зенітно-ракетних систем NASAMS, які незабаром передадуть Україні Сполучені Штати.
 
Як інформує Україна молода, про це у своєму Twitter повідомив журналіст Politico Пол Маклірі. 
 
Передбачається, що NASAMS допоможуть захистити українські міста від ракетних ударів РФ.
 
«Україна отримає систему ППО NASAMS? Схоже, що так. Мені сказали, що українські солдати вже навчаються роботі з цими системами»,- написав пан Маклірі.
 
NASAMS (англ. Norwegian Advanced Surface to Air Missile System) - це пересувний зенітний ракетний комплекс, призначений для боротьби з маневровими аеродинамічними цілями на малих та середніх висотах, система ППО малого-середнього радіусу дії.
 
Комплекс розроблено норвезькою фірмою «Kongsberg Defence & Aerospace» спільно з американською компанією Raytheon.
 
Ця зброя здатна вражати цілі на відстані понад 160 км. Проведені випробування показали, що система може бути використана для знищення крилатих ракет.
Одна система NASAMS коштує близько 65 мільйонів доларів. Очікується, що цього тижня у США офіційно оголосять про передачу таких ракетних систем Україні.
 
Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що в Україні з'явиться завод із виробництва Bayraktar. За його словами, зараз відбуваються переговори з приводу того, щоб у майбутньому в Україні почали виробляти безпілотники, які добре зарекомендували себе в умовах війни проти російських окупантів. Крім того, Київ отримає ще десятки дронів у рамках нових замовлень.
 
Як повідомляла УМ, Україна отримає від США зенітні комплекси для захисту від російських крилатих ракет. У новому пакеті допомоги – системи протиповітряної та протиракетної оборони середньої та малої дальності.