Збірна України стала чемпіоном Європи серед кадетів-дзюдоїстів

14:16, 28.06.2022
Збірна України стала чемпіоном Європи серед кадетів-дзюдоїстів

Збірна України вперше здобула перемогу у змішаному командному турніру в рамках Чемпіонату Європи U18. (Фото Федерації дзюдо України)

Українські дзюдоїсти-кадети здолали збірні Польщі, Туреччини, Грузії та Франції і перемогли на чемпіонаті Європи у Хорватії 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили у Федерації дзюдо України.
 
На шляху до перемоги наші спортсмени здолали збірні Польщі, Туреччини, Грузії, а в фіналі перемогли команду Франції – лідера чемпіонату за кількістю нагород особистої першості.
 
 
Наші переможці: Олександр Мартинчук, Назар Вісков, Ігор Цуркан, Іван Чернишенко, Ярослав Омельченко, Крістіан Хохлов, Юлія Штефаняк, Меланія Водянна, Юлія Кузьменко, Анна Олійник-Корнійко та Діана Семченко.
 
Це найкраще досягнення українських кадетів на чемпіонатах Європи. До цього їм вдавалося замкнути п’ятірку найсильніших у 2015 році.
 
 
Відзначимо, що це вперше в історії збірна України здобула перемогу у змішаному командному турніру в рамках чемпіонату Європи U18.
 
Завоювавши сумарно 7 нагород за підсумками індивідуальної першості українська команда показала найкращий результат з 2007 року. 
 
 
Нагадаємо, що збірна України з артистичного плавання тріумфально виступила на чемпіонаті світу-2022 з водних видів спорту в Будапешті. На світовій першості українські «русалоньки» завоювали сім медалей: дві золотих та п'ять срібних.
 
Як повідомляла УМ,українські синхроністки Марина та Владислава Алексіїви здобули срібну медаль Чемпіонату світу —2022 з водних видів спорту.