Багатьом пораненим в Лисичанську довелося ампутувати кінцівки – Гайдай

09:34, 28.06.2022
Багатьом пораненим в Лисичанську довелося ампутувати кінцівки – Гайдай

Обсріл Лисичанська призвів до каліцтва багатьох цивільних жителів міста.

Багатьом із 21 пораненого довелося ампутувати кінцівки після обстрілу 27 червня росіянами Лисичанська з РСЗВ "Ураган"

 

Як інформує УМ, про це 28 червня повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі марафону та у Телеграм.

 

«Вчора (27 червня – УМ.)був приліт "Урагану". При чому це касетний "Ураган": прилетіла ракета, яка розкрилася на багато частин і потім ще завдавала вражаючої дії. З тих поранених, яких у нас після вчорашнього обстрілу було вивезено, – дуже багато поранених із ампутацією кінцівок», - повідомив Гайдай.

 

Гайдай додав, що російська армія "розкидає по території Лисичанська так звані "пелюстки" – протипіхотні міни, які теж призводять до втрати кінцівок.

 

Гайдай наголосив, що касетні снаряди заборонені Женевською конвенцією, як і фосфорні снаряди, "але все це використовує російська армія не лише проти військових, а й мирних жителів".

 

Нагадаємо, що 27 червня російські війська в Лисичанську обстріляли з "Ураганів" людей, які прийшли набирати технічну воду, внаслідок чого щонайменше 8 людей загинули та 21 особа отримала поранення.

 

Як повідомляла УМ, ракетний удар по Кременчуку, що на Полтавщині,  відбувся по обіді 27 червня. Російські військові злочинці поцілили у торговельно-розважальний центр «Амстор», де у цей час перебувало чимало мирних жителів.