Напередодні відкриття саміту G7 Байден і Шольц провели зустріч, фото

13:19, 26.06.2022
Напередодні відкриття саміту G7  Байден і Шольц провели зустріч, фото

Неформальна зустріч Байдена і Шольца перед початком саміту G7. (Фото: сайт br.d)

Канцлер ФРН Олаф Шольц і Президент США Джо Байден провели двосторонні переговори перед початком саміту G7 у Баварії.

 

Як інформує УМ, про це повідомив федеральний уряд Німеччини.

 

Зустріч двох лідерів за спільним сніданком розпочалась о 8 годині за місцевим часом. Йшлося про війну в Україні, двосторонні відносини, весь спектр тем, які обговорюватимуться на саміті G7, а також на майбутньому саміті НАТО, зазначають у федеральному уряді.

 

 

«Ми повинні триматися разом», - заявив Байден журналістам перед початком зустрічі, маючи на увазі співробітництво між США та ФРН, особливо на тлі війни рф проти України.

 

Німецький канцлер своєю чергою зауважив, що «путін, напевно, ніколи не очікував такої єдності».

 

Опівдні за місцевим часом відбудеться офіційна церемонія зустрічі Шольца як господаря саміту з усіма учасниками форуму на вищому рівні.

 

Саміт проходитиме 26-28 червня в замку Ельмау в районі Гарміш-Партенкірхен у баварських Альпах.

 

Окрім голів держав і урядів ФРН, США, Великої Британії, Франції, Канади, Італії та Японії участь у ньому беруть президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської ради Шарль Мішель.

 

У перший день саміту будуть розглядатися такі теми, як глобальна економічна ситуація, захист клімату, зовнішня й безпекова політика, зокрема санкції проти росії.

 

Як повідомляла УМ, 24 червня в Берліні відбулася зустріч міністрів закордонних справ «Великої сімки» - Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки, а також Верховного представника ЄС.