Окупанти нанесли ракетний удар по спорткомплексу в Харкові, фото

11:45, 24.06.2022
Окупанти нанесли ракетний удар по спорткомплексу в Харкові, фото

Знищений рашистами спортивний комплекс одного з навчальних закладів Харкова (Фото: Фейсбук Харківська обласна прокуратура)

Російські війська в ніч на 24 червня завдали ракетного удару по Харкову – знищено спортивний комплекс одного з навчальних закладів. У зруйнованій будівлі почалася пожежа.

 

Як інформує УМ, про це 24 червня повідомила у Фейсбуці пресслужба Харківської обласної прокуратури.

 

«За даними слідства, в ніч на 24 червня 2022 року військовослужбовці країни-агресора здійснили ракетний удар по спортивному комплексу одного з навчальних закладів у Київському районі м. Харкова. Внаслідок цього сталась руйнація будівлі та виникла пожежа на площі близько 200 кв. метрів», - ідеться в повідомленні.

 

 

За фактом ракетного удару розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни). Першочергові слідчі дії проводяться поліцією, надалі матеріали кримінального провадження передадуть за підслідністю до Управління СБУ в Харківській області.

 

Нагадаємо, що на початку березня внаслідок російського   авіаудару зруйновано спорткомплекс «Уніфехт», який належить Харківському національному університету імені Каразіна.

 

Загалом, за даними міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, російські військові пошкодили 43 заклади вищої освіти. Найбільше постраждали університети Харківської області (один заклад зруйновано, 19 - пошкоджено), Донецької (6 - пошкоджено), Запорізької (4 - зруйновано), Чернігівської (3 - пошкоджено), Миколаївської (3 - пошкоджено).

 

 

Як повідомляла УМ, на  Луганщині 22 червня російські окупанти обстріляли 21 населений пункт.