Нова сакральна дата путіна: рф хоче перекинути на Донбас велику кількість резервів

23.06.2022

Основні запеклі вирішальні бойові дії наразі точаться на Луганщині поблизу Сіверськодонецька й Лисичанська, адже керівництво рф вимагає від своїх військових вийти на адміністративні кордони Луганської області до 26 червня.

 

Російські війська наближаються до Лисичанська, закріплюючись у сусідніх населених пунктах, а на Бахмутському напрямку ворог перегрупував війська. Наразі ЗСУ втратили контроль над Метьолкіним поблизу Сіверськодонецька.
    

Стало відомо, що рф готується перекинути на Донбас велику кількість резервних підрозділів. Крім того, у Генштабі повідомили, що в прикордонних районах у Брянській та Курській областях росія утримує кілька батальйонно-тактичних груп. Також ворог розгорнув у Брянській області зенітний ракетний дивізіон ЗРК С-300В4.
    

Війська рф регулярно піддають обстрілам також Дніпропетровську область, Миколаїв, Харків (в один із днів знищивши коледж). Над Одесою та Вишгородом, що під Києвом, нашим ППО вдалося збити ракети. А ось ракетні удари по Новомосковську спричинили масштабну пожежу на нафтобазі.
    

Рашисти проводять примусову депортацію, зокрема, лише на Луганщині за добу окупанти насильно вивезли 13 тисяч осіб, частину з яких відправили в СІЗО.
    

Упродовж тижня росіяни регулярно обстрілювали деокуповані прикордонні населені пункти Чернігівщини та Сумщини, що призвело до руйнування будівель, поранення й загибелі цивільного населення.
    

У свою чергу, цими днями ЗСУ нанесли ракетний удар по російському гарнізону на острові Зміїний: десятки вибухів спричинили пожежу, ворог зазнав значних втрат. Вгатили українські військові й по так званих «вишках Бойка» у Чорному морі, захоплених рашистами ще у 2014 році.
    

Також ЗСУ відкинули росіян з першої лінії оборони на Херсонщині й завдали точних ударів по складах у тилу, що змусило ворога закріпитися на другій та третій лінії оборони. 

 

Є певні успіхи й на Запоріжжі, де українські війська просунулися більш ніж на 10 км у напрямку тимчасово окупованого Мелітополя. А поблизу Тошківки та Золотого українські захисники відбили ворожі атаки.
    

Українські захисники з ПЗРК «Ігла» збили Су-25 — полонений пілот майор ВКС РФ Андрій Федорчуков устиг повоювати в Україні три дні й виявився найманцем  ПВК «Вагнер», який бомбардував українські міста за 200 тисяч рублів на місяць.
    

Немає спокою військам рф і в тилу: так, у кафе Херсона було розстріляно російських військових-оперативників.
    

Не варто дивуватися безчинствам, які чинили й продовжують здійснювати російські військовослужбовці. Виявляється, дозвіл на мародерство в Україні окупантам дав... особисто путін відповідним указом.

 

А ось із моральним духом у загарбників, як свідчать дані розвідки, значні проблеми, що, ймовірно й заважає рф досягати оперативних цілей.
    

Через провали Кремля у веденні війни путін почав інтенсивну «чистку» генералів у вищому військовому командуванні, зокрема, замінивши командувача повітряно-десантних військ, начальника південного військового округу й призначивши нового головнокомандувача окупаційних ­військ в Україні.
    

Додамо, що завдані рашистами збитки інфраструктурі України сягають уже — 104 мільярдів доларів.