В Ірпінь прибули лідери Німеччини, Франції, Італії та Румунії

13:08, 16.06.2022
В Ірпінь прибули лідери Німеччини, Франції, Італії та Румунії

Поважні європейські лідери в Ірпені. У центрі - Олаф Шольц. (Фото: сайт bfmtv.com)

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, Президент Франції Еммануель Макрон, , прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі та президент Румунії Клаус Йоганніс відвідали Ірпінь.

 

Як інформує УМ, про це 16 червня повідомило BFM TV у Твіттері. та на своєму сайті.

 

Європейських лідерів супроводжує міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Зазначається, що Президент України Володимир Зеленський має приєднатися до них пізніше, зокрема під час пресконференції, яка запланована на 14:00.

 

Присутній в Ірпені під час візиту президента Макрона, посол Франції в Україні Етьєн де Понсен у коментарі BF MTV сказав: «Цей візит дуже важливий для українців, щоб президент усвідомив шкоду, а також й неймовірний опір українського народу».

 

Перед тим президент Франції Макрон сказав: "Ми зустрінемося з президентом Володимиром Зеленським, щоб вирушити на місце бойових дій, де скоювалися вбивства, і проведемо заплановані зустрічі. Це місто - Ірпінь".

 

 

Тоді як канцлер Німеччини Олаф Шольц запевнив Україну у постійній повній підтримці у боротьбі з нападом росії.
 

Як повідомляла "УМ", 16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччнини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули в Україну.  Також у Київ прибув президент Румунії Клаус Йоганніс.