Діти знайшли міну в пісочниці: алгоритм дій батьків

17:15, 01.06.2022
Діти знайшли міну в пісочниці: алгоритм дій батьків

Орки залишили після себе міну навіть у дитячій пісочниці (Фото ДСНС)

Осколкову протипіхотну міну діти знайшли у пісочниці під час Ігор. Рятувальники закликають батьків пильнувати, щоб їхні діти не чіпали підозрілі предмети.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Мобільний рятувальний центр швидкого реагування ДСНС України у Фейсбуці. 
 
«Під час ігор у пісочниці діти знайшли ПОМ-2 (осколкову протипіхотну міну кругового ураження). Піротехніки МРЦ ШР ДСНС України знешкодили міну на місці виявлення»,— йдеться в повідомленні. 
 
У Мобільному рятувальному центрі не  уточнити, де й коли було знайдено міну, проте показали відео зі знешкодженням міни, з якого видно, що йдеться по приватний сектор.  
 
Рятувальники звернулися до батьків: «Природна дитяча цікавість спонукає їх до небезпечних дій та експериментів. Вони можуть намагатися розібрати боєприпаси, принести додому чи ударами випробовувати їх на міцність. Важливо пояснити дітям як діяти у разі виявлення вибухонебезпечного предмету».
 
 
 
 
Якщо ви виявили підозрілий предмет, схожий на вибухонебезпечний:
У жодному разі не торкатися знахідок власноруч і не доз­воляйте це робити іншим.
 
Не переміщуйте вибухонебезпечні предмети, не намагайтеся розібрати їх, занести у приміщення, закопати у землю, кинути у водойму тощо.
 
Відійдіть від підозрілого предмета якомога далі.
 
Якось позначте місце знахідки.
 
 
 
 
Негайно повідомте про небезпечну знахідку підрозділи ДСНС (за номером 101) або поліції (102).
 
Дочекайтеся приїзду фахівців із знешкодження вибухонебезпечних предметів і вкажіть місце розташування підозрілої знахідки.
 
Як інформує Україна молода, у ДСНС повідомили, що розмінування українських територій може тривати від 5 до 10 років - це виходячи з міжнародного досвіду,