Село Уди на Харківщині обстрілювали з території рф п’ять годин поспіль

12:43, 25.05.2022
Село Уди на Харківщині обстрілювали з території рф п’ять годин поспіль

Село Уди вже неодноразово піддавалося обстрілам.

На Харківщині село Уди Золочівської громади обстрілювали з території рф протягом п’яти годин, унаслідок чого загинув чоловік, який переховувався в погребі.

 

Як інформує УМ, про це 25 травня повідомив голова громади Віктор Коваленко.

 

«53-річний чоловік загинув внаслідок нічних обстрілів селища Уди, що у Золочівській громаді. Безперервні удари артилерії тривали там від опівночі й до п’ятої години ранку», - йдеться у повідомленні.

 

За словами голови громади, чоловік ховався у погребі під час обстрілів, коли один із снарядів влучив у його хату і почалася пожежа. Через руйнування господар не зміг самостійно вибратися на поверхню та отруївся чадним газом.

 

Коваленко повідомив, що через постійні обстріли з Удів уже виїхали близько 90% жителів: з-понад 1200 людей нині там залишаються не більше 150. Саме селище розташоване за 5 км від кордону, ворожа артилерія б’є по ньому з території росії.

 

Додамо, що Золочівська громада постійно зазнає обстрілів. Вона межує з росією і Дергачівською громадою Харківщини, де є захоплені території та точаться бої. В громаді пошкоджено навчальні заклади, сільськогосподарські підприємства, різні об’єкти інфраструктури, сотні приватних будинків. Загинули 28 жителів, близько 60 – зазнали поранень. Села Соснівка, Турове та Макаровке перебувають під владою загарбників.

 

Як повідомляла УМ, російські загарбники вранці 25 травня нанесли три ракетні удари по місту Кривий Ріг у Дніпропетровській області, пошкоджено промислове підприємство.