Моряки каспійської флотилії рф відмовляються виконувати бойові завдання – ГУР

11:27, 24.05.2022
Моряки каспійської флотилії рф відмовляються виконувати бойові завдання – ГУР

Кораблі Каспійської флотилії ВМФ Росії (Фото: Вікіпедія)

Моряки російської 106-ї бригади надводних кораблів Каспійської флотилії південного військового округу РФ, які у складі морського угруповання беруть участь у війні проти України, влаштували бунт. За даними української розвідки, вони відмовляються виконувати бойові завдання через аварійний стан судів.

 

Як інформує УМ, про це 24 травня повідомило Головне управління розвідки Міноборони України у Telegram-каналі.

 

У відомстві наголосили, що проблеми російського флоту є результатом західних санкцій, а також корупції всередині військового керівництва.

 

За інформацією ГУР, окупанти навіть вирішили таємно написати колективні листи президенту країни-агресора Володимиру Путіну та міністру оборони Сергію Шойгу, у яких розкривають усі фінансові махінації командування.

 

Санкції не дозволяють РФ повноцінно обслуговувати та ремонтувати навігаційне та дизельне обладнання деяких бойових кораблів.

 

На частині з них (у тому числі носіях крилатих ракет) замість оригінальних блоків було встановлено агрегати від побутової техніки китайського виробництва, придбані за завищеною в кілька разів ціною.

 

"Тепер кожен вихід у море знайомі з "імпортозаміщенням" окупанти сприймають як квиток в один кінець. Адже він може стати для них останнім і призвести до екологічної катастрофи в регіоні", – повідомили в ГУР.

 

Водночас командування Каспійської флотилії боїться перевірок і звинувачень у розкраданні грошей, виділених на закупівлю запчастин. Воно дало розпорядження всіляко приховувати факти небоєздатності корабельного складу.

 

"Винних у витоку цієї інформації загрожують звинуватити в державній зраді та засудити до 15 років ув'язнення", – йдеться у звіті.

 

Військова розвідка України також оприлюднила список військових злочинців – військовослужбовців 106 бригади надводних кораблів (в/ч 40153 м. Каспійськ).

 

Як повідомляла УМ, рф вивела у Чорне море 6 великих десантних кораблів та 2 носії крилатих ракет, які готові випустити понад півтора десятка смертоносних снарядів, створюючи загрозу ударів по Одеській області.