ЄС платить Москві мільярд євро щодня за нафту і газ

13:46, 23.05.2022
ЄС платить Москві мільярд євро щодня за нафту і газ

Країни ЄС Україні надають зброю для оборони, а росії щодня надсилають мільярд євро за нафту та газ, які вона витрачає на продовження ведення війни

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Європа продовжує купувати газ та нафту у росії, таким чином фінансуючи кремль на жорстоку кровопролитну війну проти України. 
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив у Твіттері.
 
«Завершується третій місяць вторгнення рф в Україну. Європа продовжує відправляти в москву мільярд євро в день, купуючи нафту і газ. рф продовжує вбивати дітей, ґвалтувати жінок і руйнувати міста. Українці продовжують захищати європейські кордони і демократичну цивілізацію. Робіть висновки»,- написав він.
 
Введення нафтового ембарго проти рф є лише питанням часу. Країни ЄС рано чи пізно досягнуть однієї позиції по введенні заборони на російську нафту.
 
Угорщина не буде підтримувати шостий пакет санкцій проти росії через пропозиції, що містяться в ньому, щодо нафтового ембарго. Про це заявив у понеділок у парламенті міністр закордонних справ країни Петер Сіярто 

Як відомо, наприкінці березня президент РФ Володимир Путін видав наказ про оплаті за російський газ в рублях замість євро. Тоді керівництво ЄС заявило, що не виконуватиме цю вимогу.
 
27 квітня видання Bloomberg посилаючись на джерело, близьке до російського газового монополіста "Газпром", повідомило, що чотири європейських покупці газу вже заплатили за блакитне паливо в рублях, як того вимагав Путін. 
 
Також 10 європейських компаній вже відкрили рахунки в "Газпромбанку", необхідні для задоволення платіжних вимог Росії. Але Bloomberg не навів дані по європейських компаніях і країнах.
 
28 квітня газета Financial Times із посиланням на власні джерела повідомила, що чотири енергокомпанії ЄС готові платити Кремлю за газ у рублях. Того ж дня в ЄС підкреслили, що оплата російського газу в рублях буде порушенням санкцій.
 
За новим механізмом, європейські компанії будуть продовжувати платити за імпорт газу на відкриті в "Газпромбанку" рахунки в євро або доларах. 
 
Російський банк, який досі не перебуває під санкціями ЄС, потім автоматично конвертуватиме ці кошти в рублі на другому рахунку, відкритому на ім'я компаній. Ця автоматична конвертація не буде залучати Центральний банк Росії, який перебуває під санкціями ЄС.
 
Як повідомляла УМ, лідери країн «Групи семи» (G7) вирішили запровадити нафтове ембарго проти росії та збільшити постачання сучасного і важкого озброєння в Україну.