На руїнах драмтеатру в Маріуполі окупанти влаштували екскурсію

15:15, 22.05.2022
На руїнах драмтеатру в Маріуполі окупанти влаштували екскурсію

Рашисти влаштували «свято на кістках», організувавши екскурсію на рунах драмтеатру у Маріуполі

У Маріуполі російські окупанти  вирішили провести екскурсії у знищеному від авіаударів драмтеатрі, де загинули сотні людей.

Вони влаштували  «автопробіг волонтерів» з червоними прапорами, який завершився відвідуванням знищеного ними ж драмтеатру, а точніше руїн від нього.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.
 
«Цинізму окупантів немає меж. Після розбору завалів драматичного театру та відкриття скверу для вільного відвідування, окупанти влаштували «автопробіг волонтерів» з червоними прапорами по місту. Фінальною точкою була екскурсія всередині драмтеатру. Справжнє свято на кістках», – сказав Андрющенко.
 
Радник мера міста зазначив, що тепер видно, як виглядає драмтеатр зсередини, як поводяться окупанти, і загалом їхнє ставлення до горя Маріуполя.
 
Андрющенко також додав, що біля Драмтеатру більше неможливо годувати голубів, бо вони зникли.
 
Нагадаємо, 16 березня російська армія цілеспрямовано знищила драматичний театр у Маріуполі, де ховалися сотні людей. Вони знали, кого вбивають: перед драмтеатром у Маріуполі були великі написи «Діти». Попередньо вважалось, що внаслідок нього загинули близько трьохсот людей.
 
Окрім цього, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що окупанти встановили нову систему перепусток у Маріуполі:  
відтепер для в’їзду в Маріуполь потрібно отримати перепустку на авто та пасажирів.
 
«Для тих, хто збирається відвідати Маріуполь – пам’ятайте, на зараз це дорога в один кінець. Для тих, хто збирається покинути Маріуполь в бік Запоріжжя, до відкриття офіційних коридорів маєте майже лічені дні до повного закриття проїзду в бік Бердянська», – попередив він.
 
Термін дії перепустки три дні, але вона одноразова, тобто скористуватись нею можна лише один раз. 
 
«Перепустку видають в Мангуші та Виноградному у пунктах фільтрації комендатура окупантів. Черга на отримання перепустки розписана вперед на декілька тижнів», – зауважує Андрющенко.
 
Для виїзду з Маріуполя автівкою так само потрібна перепустка на виїзд на авто та пасажирів. Термін та правила дії аналогічні. Перепустку видають у так званих райвідділках «МВС ДНР»
 
Для пересування Маріупольським районом (без в’їзду в Маріуполь) та всередині міста між адміністративними районами також потрібна перепустка на авто, яку потрібно отримати в Мангуші.
 
«Тобто проїзд з Мангуша до Ялти (або Урзуф) без перепустки неможливий. Термін та порядок дії аналогічний», – зауважив Андрющенко.
 
Як інформує Україна молода, російські загарбники планують знести металургійний комбінат «Азовсталь» у Маріуполі, а на тому місці розбити паркову зону.
 
Читайте також: у маріупольських школах росіяни змінюють систему освіти: тепер будуть викладати всього три предмети – російська мова/література, історія Росії та математика