У Давосі стартував Всесвітній економічний форум, вперше без росії

12:31, 22.05.2022
У Давосі стартував Всесвітній економічний форум, вперше без росії

У Давосі проходить традиційний щорічний Всесвітній економічний форум,

Із 22 по 26 травня в Швейцарському Давосі пройде Всесвітній економічний форум, який збере близько 2,5 тисяч гостей. У понеділок очікується виступ Президента України Володимира Зеленського, представників росії на офіційних заходах не буде.

 

Як інформує УМ, про це 22 травня повідомили на сайті форуму.

 

Перша за понад два роки очна зустріч буде присвячена темі «Переломний момент історії: Державна політика та бізнес-стратегії».

 

 На форумі розглядатимуть глобальні проблеми і пошук рішень найнагальніших викликів, включаючи поточну пандемію COVID-19, війну в Україні, геоекономічні потрясіння та зміни клімату.

 

Очікується, що у заходах візьмуть участь понад 50 світових лідерів, серед яких зокрема голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, генсек НАТО Єнс Столтенберг, голова МВФ Крісталіна Георгієва, президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ, канцлер ФРН Олаф Шольц, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес та інші.

 

Згідно з програмою форуму, основні виступи проходитимуть з 23 по 26 травня.

 

Зокрема, у понеділок очікується виступ у відеоформаті Президента України Володимира Зеленського.

 

Як повідомляла УМ, в ефірі телеканалу CNN Turk п’ятий президент України Петро Порошенко закликав владу Туреччини допомогти розблокувати українські морські порти, щоб запобігти глобальній продовольчій кризі