Мешканці окупованих територій активізують співпрацю з розвідувальними та правоохоронними органами України — ГУР

14:01, 21.05.2022
Мешканці окупованих територій активізують співпрацю з розвідувальними та правоохоронними органами України — ГУР

"Експонати" "виставки". (Фото: Фейсбук Головне управління розвідки Міністерства оборони України)

«Виставка» «Нацизм на Украине» відкрилася в «МВД ДНР». А от інформацію про тих, хто її відкрив, за власною ініціативою, органам української влади передали одразу кілька десятків патріотично налаштованих донеччан.

 

Як інформує УМ, про це 21 травня повідомили Головне управління розвідки у Фейсбуці..

 

«Як завжди бездарно окупанти намагаються видати предмети часів Другої світової війни, як особисті речі сучасних захисників України», — кажуть у розвідці про виставку.

 

Також, за інформацією ГУР, на фоні військових невдач та втрат живої сили, яких кожного дня зазнають окупаційні війська, населення Донбасу намагається саботувати вказівки загарбників та уникати будь-якої співпраці з органами окупаційної влади:

 

«Після повного розгрому захисниками України кількох підрозділів, до складу яких входили насильно мобілізовані мешканці Донбасу, чоловіки з Донеччини та Луганщини, навіть попри загрози арештів, категорично відмовляються воювати в збройних силах рф».

 

Так, до російських окупаційних адміністрацій з москви надійшла термінова вказівка проводити невідкладні заходи з підняття бойового духу окупантів у військових підрозділах та серед населення тимчасово непідконтрольних Україні територій.

 

Завезені до Донецька та Луганська російські пропагандисти уже знімають агітаційні ролики та фільми про успіхи та перемоги, організовують концерти та створюють музеї бойової слави.

 

Як повідомляла УМ, у ГУР повідомили, що російські загарбники по варварськи розграбовують музеї та приватні колекції на Херсонщині. Вкрадені експонати вивозять в окупований Крим.