Гаубиці та радари: США оприлюднили вміст нового пакету для України на $100 млн

14:20, 20.05.2022
Гаубиці та радари: США оприлюднили вміст нового пакету для України на $100 млн

Для підсилення оборони від рашистів США надає Украні черговий пакет допомоги

18 гаубиць, тягачі для них і 3 радари— такий вміст нового пакету на $100 млн. з озброєнням для України оприлюднив Пентагон. 
 
У новий пакет американської допомоги Україні входять 18 од. 155-мм гаубиць, 18 тактичних машин для буксування цих гаубиць, три протиартилерійські радари AN/TPQ-36, а також додаткове польове обладнання та запасні деталі.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Міністерства оборони США Джон Кірбі на брифінгу.
 
«Це обладнання відправиться дуже, дуже скоро. Я не можу назвати вам точну дату, коли все це зʼявиться в Україні, але на основі того, що ви бачили раніше, ви уявляєте, що ми не збираємося сидіти без діла», – заявив він. 
 
Цей пакет допомоги на $100 млн включає переважно те саме обладнання, яке США вже передавали Україні раніше. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Штати надали українцям безпекової допомоги майже на $4 млрд.
 
Зокрема, Україна отримала від американців 90 одиниць 155-мм гаубиць, понад 200 000 артилерійських снарядів, 1400 зенітних систем Stinger, понад 5000 протитанкових систем Javelin і понад 700 тактичних безпілотних авіаційних систем Switchblade.
 
Кірбі наголосив, що Штати – не єдина країна, яка допомогає Україні з озброєнням. Він також підтвердив, що США продовжать працювати з партнерами та союзниками, щоб допомогти українцям захищати свій національний суверенітет. 
 
Як інформує Україна молода, Україна посіла перше місце в списку основних одержувачів озброєння від США, обійшовши Єгипет та Ізраїль.
 
У період з 2014 по 2021 рік Київ отримав від Вашингтона озброєння на 2,7 млрд доларів. З початку повномасштабної війни (з 24 лютого 2022 року) сума військової допомоги від США Україні вже досягла 3,8 млрд