Окупанти в Авдіївці пошкодили залізничну інфраструктуру, на Луганщині – останню підстанцію

09:27, 19.05.2022
Окупанти в Авдіївці пошкодили залізничну інфраструктуру, на Луганщині – останню підстанцію

Ворог гатить по українським містам.

Продовжують зазнавати обстрілів Сумська, Харківська, Дніпропетровська, Херсонська, Миколаївська області. Також в Луганській та Донецькій областях вогонь не припиняється: Луганщина залишилася без світла, а в Авдіївці пошкоджено залізничну інфраструктуру.

 

Як інформує УМ, про це говориться в оперативній інформації голів обласних адміністрацій станом на 8-му ранку 18 травня.

 

Дніпропетровщина: кілька разів обстріляли з градів та ураганів Зеленодольську громаду. Більше 10 будинків зруйновано. Люди не постраждали. Детальна інформація щодо наслідків з’ясовується.

 

Сумщина: з вечора тривали масовані обстріли прикордонних територій по всім районам області. Ворог гатив з артилерії, мінометів та стрілецької зброї. Щодо потерпілих інформація уточнюється.

 

Харківщина: були нічні обстріли, за попередніми даними постраждалих немає. Внаслідок обстрілу є поранена людина у Лозівському районі. Протягом доби окупанти обстріляли Циркуни, Прудянку, Вільхуватку – попередньо троє постраждали.

 

Луганщина: постійні артобстріли. Найбільші пошкодження у Сєвєродонецьку та Попаснянській громаді. У Сєвєродонецьку пошкоджено щонайменше вісім будинків. Загинули четверо осіб, поранені – троє. Деталі з’ясовуються.

 

Пошкоджено останню підстанцію. Уся область без світла.

 

Донеччина: інтенсивність обстрілів не зменшується. За добу – 10 загиблих та 7 поранених.

 

Без газу залишилося с. Нью-Йорк.

 

Пошкоджена залізнична інфраструктура у Авдіївці.

 

У Костянтинівці зруйнована школа, будівельний ліцей та дитячо-юнацька спортшкола.

 

Продовжується евакуація цивільного населення.

 

Миколаївщина: вдень були обстріли у Широківській громаді. Пошкоджено 7 житлових будинків, один зруйновано. Інформації про постраждалих немає, інформація уточнюється.

 

Вдень і вночі були обстріли в Березнегуватській громаді. За попередніми даними пошкоджених будинків і потерпілих немає.

 

В обласному центрі відносно спокійно.

 

Також уночі були обстріли у Інгульській громаді. Пошкоджені 12 житлових будинків. Потерпілих попередньо немає.

 

Херсонщина: в результаті обстрілів пошкоджені будинки в Чорнобаївці, в одному трапилася пожежа. Під час обстрілу загинув  співробітник аеропорту.

 

Критична ситуація у селах, які межують з сусідніми регіонами. Повідомляють про зруйновані будинки, заміновані дороги, мости і поля.

 

Окупанти заблокували в’їзд та виїзд з Херсонщини та обстрілюють евакуаційні колони.

 

Стабільно критична ситуація в окупованих селах Великоолександрівської, Високопільської, Станіславської, Нововоронцовської та Калинівської ТГ. У багатьох селах цих громад два місяці немає світла та води.

 

Відносно спокійно ніч минула у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

 

Як повідомляла УМ, все частіше російські військові відмовляються від виконання наказів командування проводити активні наступальні дії на території України, заявляють українські розвідники.