ЗСУ вибили окупантів із селища під Харковом

20:59, 18.05.2022
ЗСУ вибили окупантів із селища під Харковом

Українські захисники звільнили ще один населений пункт на Харківщині від окупантів

Українські захисники рвуться до російського кордону і  звільнили від окупантів село Дементіївка у Харківській області. Наразі триває бій за село Тернова.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.
 
Російські окупанти продовжують наступальні дії на сході України та обстріл позицій українських військ та сіл на Сіверському, Лиманському, Новопавлівському, Запорізькому та Південнобузькому напрямках, йдеться у вечірньому зведенні.
 
На Харківському напрямку окупанти намагалися утримувати зайняті рубежі та проводити контратаки для відновлення втрачених позицій. 
 
«За результатами наступу наші війська звільнили населений пункт Дементіївка. Противник веде наступ у районі населеного пункту Тернова, бойові дії продовжуються»,- йдеться у зведенні.
 
На Сіверському напрямку ворог із артилерії та мінометів обстріляв населені пункти Янжулівка і Прогрес, Чернігівської та Сумської областей відповідно. 
 
На Слобожанському напрямку, у прикордонних районах Бєлгородської та Воронезької областей, окупанти продовжують підтримувати у готовності до застосування свої підрозділи. 
 
На Слов'янському напрямку окупанти безуспішно вели бойові дії за підтримки артилерії в районі Довгенького, на Сєвєродонецькому вели штурмові дії в районі с. Нижнє, також успіху не мали. 
 
На Донецькому напрямку противник обстрілював позиції підрозділів наших військ вздовж лінії зіткнення з усього спектру озброєння, включно з авіацією.
 
На Лиманському напрямку окупанти намагаються закріпитись на раніше зайнятих рубежах. Противник використовував авіацію для завдання ударів по цивільних об’єктах в районах населених пунктів Тошківка, Золоте, Авдіївка, Володимирівка та Водяне.
 
На Авдіївському напрямку ворог вів наступальні дії в районі населеного пункту Новоселівка, зазнав втрат, відступив. Штурмові дії російських окупантів поблизу населених пунктів Новобахмутівка та Веселе були безуспішними. 
 
На Бахмутському напрямку противник веде наступальні дії, намагається покращити тактичне положення. Вів штурмові дії в районі населеного пункту Катеринівка, успіху не має.
 
На Курахівському напрямку противник вів наступ в районі населеного пункту Побєда, успіху не має.
 
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти активних бойових дій не проводили, здійснювали артилерійські та мінометні обстріли об’єктів інфраструктури та житлових будинків в районах населених пунктів Новоандріївка, Кам’янське, Оріхів, Ольгівське і Полтавка.
 
На Південнобузькому напрямку противник обстрілював населені пункти Лупареве, Посад-Покровське, Висунськ, Осокорівка та Нововоронцовка. Ворог продовжував заходи інженерного обладнання позицій. З метою коригування вогню артилерії використовував БпЛА “Орлан-10”.
 
«За наявною інформацією, на тимчасово захопленій території Луганської області 16-17 травня відбулися стихійні акції протесту членів сімей осіб, примусово мобілізованих до лав російських окупаційних військ. Протести відзначені в Луганську та Ровеньках. Основна вимога - повернення мобілізованих додому»,- йдеться у повідомленні. 
 
Як повідомляла УМ, украінські захисники уже звільнили від російських терористів північ України, поступово деокуповують Харківщину та стримують загарбників на сході нашої країни.