На Херсонщині окупанти не випускають людей і обстріляли автоколону

16:38, 18.05.2022
На Херсонщині окупанти не випускають людей і обстріляли автоколону

Українці намагаються виїхати із тимчасово окупованої Херсонщини і простоюють у довжелезних заторах по кілька днів

Російські військові блокують виїзд жителям Херсонщини, через це на виїзді з області утворився багатокілометровий затор.
 
Тисячі автомобілів із дітьми, жінками та людьми похилого віку змушені стояти по декілька днів, дехто не витримує і повертається назад у окуповані населені пункти.
 
Як інформує Україна молода, про це , повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у своєму Telegram.
 
«Виснажені люди потерпають від браку їжі, води та відпочинку»,— додала вона.
 
Крім цього існує постійна небезпека обстрілів окупантами. Днями росіяни відкрили вогонь по колоні автомобілів, що намагалась виїхати з міста.
Від пострілу в голову загинув волонтер Антон Кушнір, який займався доставкою гуманітарних вантажів оскільки недалеко проходить лінія фронту та постійно точаться бої.
 
Також окупанти знову обстріляли автоколону з цивільними поблизу села Давидів Брід, загинуло щонайменше троє людей, розпочато розслідування.
 
 
«За даними слідства, 17 травня 2022 року російські війська поблизу села Давидів Брід обстріляли із системи залпового вогню «Град» колону цивільних автомобілів із людьми, які намагались проїхати до Бериславського району Херсонської області. Щонайменше троє людей загинуло, ще шестеро – отримали тілесні ушкодження різного характеру та ступеню тяжкості»,- йдеться у повідомленні.
 
В ОГП наголосили, що такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.
 
За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
 
Як повідомляла УМ, російські варвари свідомо нищать унікальну заповідну Кінбурнську косу,  яка є частиною національного природного парку «Білобережжя Святослава».