Награбоване з приватних колекцій і музеїв Херсонщини рашисти вивозять в Крим – ГУР

12:07, 18.05.2022
Награбоване з приватних колекцій і музеїв Херсонщини рашисти вивозять в Крим – ГУР

рф проводить в Україні ще й геноцид щодо нашої культури й історичних цінностей - нищать й грабують. (Фото: Фейсбук Головне управління розвідки Міністерства оборони України)

Російські загарбники по варварськи розграбовують музеї та приватні колекції на Херсонщині. Вкрадені експонати вивозять в окупований Крим.

 

Як інформує УМ, про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Фейсбуці.

 

"Рашисти вивозять у окупований Крим майно херсонських музеїв та мистецькі колекції навчальних закладів", – кажуть у відомстві.

 

З 12 травня російські військові приходять додому до місцевих краєзнавців, колекціонерів та у магазини антикваріату і відбирають все, що становить хоч найменшу художню чи історичну цінність.

 

Інформацію про наявність колекцій та про їхню цінність їм надають так звані "цивільні експерти" з числа колаборантів.

 

Цінності вивозять невеликими вантажівками у супроводі позашляховиків, іноді в супроводі ББМ "Тигр".

 

"За словами свідків, представники ЗС РФ, які залучались до проведення рейдів, не схожі на звичайних військовослужбовців.

 

Вони екіпіровані одягом західного зразку, пересуваються на позашляховиках Toyota. Втім, мають зброю російського виробництва", – говорять у розвідці.

 

Як повідомляла УМ, близько 2,5 тисяч бойовиків з чеченської республіки брали участь у військовому вторгненні в Україну повідомили у ГУР.