За Україну загинув командир роти білоруського батальйону Павло «Волат»

15:31, 16.05.2022
За Україну  загинув командир роти білоруського батальйону Павло «Волат»

У бою з рашистами загинув командир роти білоруського батальйону Павло Волат

На війні з російськими окупантами загинув командир роти білоруського батальйону Кастуся Калиновського Павло «Волат». Він був смертельно поранений в ході операції по звільненню українського села від російських загарбників.
 
Як інформує Україна молода, про це батальйон Кастуся Калиновського у Facebook, "Наша Ніва"
 
«Сьогодні наш батальйон зазнав величезних втрат. У ході операції зі звільнення українського села від російської окупації було смертельно поранено командира роти, військовослужбовця нашого батальйону Павла «Волата». Його намагалися доставити до лікарні у критичному стані, але не встигли».
 
Побратими «Волата» заявили, що він був справжнім воїном-легендою: він багато разів був поранений, але щоразу обманював смерть – і повертався у стрій.
 
За даними «Нашої Ніви», це вже шостий білорус, який загинув в Україні з лютого 2022 року, воюючи проти російських окупантів.
 
Нагадаємо, 9 березня 2022 року був сформований білоруський батальйон Кастуся Калиновського. До нього увійшли учасники з тактичної групи «Білорусь», представники молодіжного руху білоруської молоді «Молодий Фронт», учасники організації «Білий Легіон» та інші добровольці. 
 
У березні білоруські добровольці приєдналися до боротьби з російськими військами у гарячих точках під Києвом – Ірпені та Бучі.
 
Як повідомляла УМ, в Україну їдуть воювати добровольці з різних країн, зокрема, з країн Балтії та Ізраїлю.