Чорнобаївка відпочиває: окупанти відмовляються форсувати Сіверський Донець

01:10, 14.05.2022
Чорнобаївка відпочиває: окупанти відмовляються форсувати Сіверський Донець

Та сама пекельна для ворога переправа через Сіверський Донець. (facebook.com/sergey.gaidai.loga)

Російські окупанти відмовляються йти в наступ і переправлятися через річку Сіверський Донець в районі села Білогорівка на Луганщині.

 

Причина: чималі втрати під час неодноразових спроб навести понтонну переправу, яких ворог зазнав від вогневих ударів ЗСУ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в телеефірі в ніч на суботу.

 

За його даними, російські війська майже взяли під контроль місто Рубіжне, натомість у Білогорівці зазнають дедалі більше втрат, через що цілий батальйон росіян уже відмовився йти в наступ.

 

«Рубіжне, на жаль, вони контролюють майже все – але ті околиці, які обороняють наші нацгвардійці, вони ніяк третій місяць пройти не можуть.

 

Ситуація в самому Рубіжному складна: води немає, газу немає. Єдине, чим пишаються орки, що вони "відкрили" нашу лікарню, яка стояла закрита», - сказав керманич області.

 

Пан Гайдай повідомив, що йдуть потужні бої на межі з Донецькою областю, росіяни намагаються перекрити трасу з боку Попасної і з боку Білогорівки.

 

«Білогорівка – це вже буде історія, притча во язицех. Чорнобаївка іноді по деяких напрямках, напевно, відпочиває.

 

Бо таку упоротість, тупість, я не знаю, що це, – щоб отак у лобову лізти, ставити понтони в одному й тому самому місці, де вже розбили майже 90 одиниць важкої техніки, де купу спалили орків, де потопили якусь ладью, якась гондола в них була – ми її "Підмосков’ям" називаємо, тому що на "Москву" вона не тягне, гелікоптер збили. Там просто жах – і вони все одно намагаються це зробити.

 

По перехопленнях ми розуміємо, що просто цілий батальйон відмовився йти в наступ, тому що вони бачать, що відбувається», сказав голова ОВА.

 

 

І додав: «Зараз наші хлопці починають артилерією відпрацьовувати той бік Сіверського Дінця, на якому вони намагалися закріпитися.

 

І на підступах до Сєвєродонецька вони кажуть, що взяли Воєводівку, – вони так її взяли, що зайти в неї не можуть, тому що чомусь гинуть. І намагаються зробити прорив у напрямку Гірського з боку Нижнього».

 

Як повідомляла «УМ», під Білогорівкою окупантів неодноразово накривали артилерійським вогнем. Чимало ворожої техніки потоплено або спалено на обох берегах Сіверського Донця.