В Ірпені постраждалих поселять у спальних вагонах

08:51, 13.05.2022
В Ірпені постраждалих поселять у спальних вагонах

Люди, які залишилися просто неба, тимчасово проживатимуть у залізничних вагонах

Людей, які втратили свої домівки в Ірпені внаслідок обстрілів та бомбувань з боку російських варварів, розселять у залізничних вагонах. 
 
Як інформує Україна молода, таку заяву зробив мер Ірпеня Олександр Маркушин журналістам.
  
«Укрзалізниця» вже наступного тижня планує передати декілька спальних вагонів до Ірпеня. Там тимчасово буде проживати майже 200 місцевих жителів, які втратили в результаті російської агресії дім. 
 
Очільник міста наголосив, що це буде не просто рухомий склад, вагони будуть обладнані душем, туалетами, окремими ліжками, окрім цього буде вагон-ресторан.
 
Також зазначається, що вагони будуть стояти на колії та будуть огороджені парканом, щоб люди не виходили на колії.
 
Розглядають можливість тимчасово поселити людей у табір "Лісовий". Там проведуть інвентаризацію і підготують приміщення.
 
Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко вже підтвердив фінансування державою будівництва житла для ірпінців, які його втратили.
 
На території колишнього санаторію "Ластівка" до кінця року повинні збудувати житловий комплекс середньої забудови на 50 тис. метрів квадратних. Люди безкоштовно отримають там нові квартири.
 
В Ірпені Київської області запрацювало перше наметове містечко для людей, які втратили своє житло. Його розмістили на території санаторію "Дубки". Облаштували 70 місць у наметах і ще 120 у кімнатах санаторію.
 
Як повідомляла УМ, Збройні сили України зафіксували та задокументували численні звірства росіян на Київщині. Кількість постраждалих лише в Ірпені йде на тисячі.